Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5
Burg. Maarleveldstraat 5

Burg. Maarleveldstraat 5

Biervliet

€ 500.000,- k.k.

Omschrijving

Stap binnen in dit schitterende herenhuis uit 1856, een waar monument vol karakter en historie. Gelegen op een perceel van 373 m² eigen grond, biedt deze woning maar liefst 336 m² woonoppervlak en een indrukwekkende inhoud van 1.300 m³. Dit rijksmonument combineert de grandeur van vroeger met het comfort van nu, dankzij zorgvuldig onderhoud en diverse moderne voorzieningen.

Dit huis werd oorspronkelijk gebouwd als een statige boerderij, met gevelstenen identiek aan die van de nabijgelegen kerk. De hardstenen voordeuromlijsting met consoles, de gestucte rechte gevel en de historische stoeppalen met kettingen stralen de allure van vervlogen tijden uit. In de jaren '60 werd het pand uitgebreid, waardoor er nog meer leefruimte is ontstaan. Dankzij de status als rijksmonument kun je gebruikmaken van aantrekkelijke subsidieregelingen voor onderhoud en renovatie.

Indeling: De hal van dit statige herenhuis is meer dan alleen een doorgang; het is het hart van de woning dat toegang biedt tot alle belangrijke ruimtes op de begane grond. Bij binnenkomst in de hal word je onmiddellijk omgeven door de sfeer en het karakter van deze unieke woning. De originele tegelvloer voegt een vleugje nostalgie toe, terwijl de stijlvolle afwerking met dubbele deuren de grandeur van het verleden weerspiegelt.

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een veelzijdige kamer die momenteel dienst doet als kantoor. Deze ruimte is ideaal voor wie vanuit huis werkt, maar kan ook eenvoudig worden omgetoverd tot een extra slaapkamer. Direct naast het kantoor bevindt zich een keurig toilet, uitgerust met een fonteintje.

Een van de meest indrukwekkende ruimtes in het huis is de schitterende kamer en suite, die verdeeld is in een uitnodigend zitgedeelte en een elegante eetkamer. Hier komen historische charme en modern comfort prachtig samen. De Kambalavloer straalt warmte en luxe uit, terwijl de vaste kasten met glas-in-looddetails en de plafondornamenten een gevoel van tijdloze klasse geven. De kamer en suite biedt een schitterend uitzicht op de fraai aangelegde achtertuin. Dit is de perfecte plek om te ontspannen of om gasten te ontvangen in een omgeving die zowel stijlvol als huiselijk is.

Aan het einde van de hal bevindt zich rechts een ruime bijkeuken, een onmisbare ruimte voor elk huishouden. De bijkeuken is voorzien van voldoende opbergruimte en biedt directe toegang tot een droge kelder. Deze kelder is ideaal voor het bewaren van wijn, voedselvoorraden of als extra opslagruimte, altijd handig en toegankelijk.

De ruime, moderne keuken is in 2019 volledig vernieuwd. De keuken is aan twee zijden opgesteld, wat zorgt voor een optimale werkruimte en gemakkelijke toegang tot alle apparatuur. Uitgerust met inbouwapparatuur, waaronder een oven, combi-oven, koelkast, afwasmachine, 5-pits inductiekookplaat en een krachtige afzuigkap, biedt deze keuken alles wat een enthousiaste thuiskok zich kan wensen. Bovendien is er vanuit de keuken directe toegang tot de zonnige achtertuin, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

De eerste verdieping biedt een hoeveelheid aan ruimte en comfort, perfect voor een groot gezin of voor diegenen die graag extra kamers willen voor gasten, een thuiswerkplek of hobbyruimte. Dankzij de opbouw die in de jaren '60 is toegevoegd, zijn er maar liefst vijf royale slaapkamers beschikbaar op deze verdieping. Bijna elke slaapkamer is voorzien van ingebouwde kastruimte, wat niet alleen zorgt voor voldoende opbergruimte, maar ook de kamers een strakke en opgeruimde uitstraling geeft.

De master bedroom verdient speciale aandacht. Naast de ruime afmetingen beschikt de ouderslaapkamer over een prachtige walk-in closet, ideaal voor het netjes organiseren van kleding en accessoires. Dit maakt de kamer niet alleen een plek om te slapen, maar ook om te ontspannen en je dagelijkse routine stijlvol te beginnen of te eindigen.
De badkamer is modern en praktisch ingericht met een inloopdouche, hoekbad en wastafelmeubel. Voor extra comfort is er op deze verdieping een separaat toilet aanwezig, voorzien van een zwevend closet en een fonteintje.
Op de eerste verdieping bevinden zich parket- en hardhouten vloeren, die bijdragen aan de warme en luxe uitstraling van de kamers.
Onder de trap naar de tweede verdieping is bovendien nog een extra bergruimte te vinden, ideaal voor het opbergen van spullen die je uit het zicht wilt houden.

De tweede verdieping van het herenhuis biedt potentieel voor verdere uitbreiding of aanpassing aan jouw persoonlijke wensen. Deze verdieping is te bereiken via een vaste trap en biedt bijna 54 m² aan extra woonoppervlak. De ruimte kan naar eigen wens en inzicht worden ingedeeld.

Tuin: De fraai aangelegde tuin biedt volop privacy en is een oase van rust en groen. Geniet van lange zomerdagen op het terras of onder de overkapping, omgeven door bloemen en planten.

Extra: Voor wie extra ruimte zoekt, is er de mogelijkheid om de tegenovergelegen garage van 77 m² bij te kopen.

Belangrijke Kenmerken:
- Centrale verwarming (Vaillant HR 2013)
- Grotendeels dubbele beglazing (dubbel glas en HR++)
- Dak- en plafondisolatie
- Vernieuwde meterkast
- 24 zonnepanelen
- Airconditioning in woonkamer en keuken
- Energielabel C!

Omgeving: Biervliet is een klein rustig dorp met een rijke geschiedenis. Het dorp bevindt zich ongeveer halverwege tussen de grotere steden Terneuzen (naar het oosten) en Breskens (naar het westen), één van de bekendste badplaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. Dit maakt het een relatief centraal gelegen dorp binnen het Zeeuws-Vlaamse polderlandschap. Ook de Belgische grens is niet ver weg, wat Biervliet een goede uitvalsbasis maakt voor uitstapjes naar Vlaanderen. Via de Westerscheldedetunnel, die vanaf 2025 tolvrij is, sta je in een half uurtje in Middelburg! Nabij Biervliet vind je bovendien het natuurgebied de Braakman, heerlijk voor lange wandelingen of fietstochten.

Mis deze unieke kans niet en ervaar de bijzondere sfeer van dit monumentale herenhuis zelf!
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 500.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
herenhuis
Type woonhuis
tussenwoning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
zadeldak
Bijzonderheden
monument
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel, rookkanaal en airconditioning

Energie

Energielabel
C
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2013, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
336 m²
Perceeloppervlakte
373 m²
Inhoud
1.300 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
15 m²
Buitenruimte oppervlakte
27 m²

Indeling

Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 242 m² en is gelegen op het zuiden

Garage / Schuur / Berging

Garage
garage mogelijk
Parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*