Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34
Zuiderwouder Dorpsstraat 34

Zuiderwouder Dorpsstraat 34

Zuiderwoude

€ 799.000,- k.k.

Omschrijving

Woon je in de stad en zoek je rust, ruimte en natuur? Of woon je in een dorp en zoek je een half vrijstaande woning met een ruime garage en berging voor al je hobby’s? In het prachtige Zuiderwoude, op circa 8 kilometer van Amsterdam, staat deze prachtige half vrijstaande woning met vier slaapkamers en een zonnige tuin. Dit is een plek om verliefd op te worden en die tegelijk een hele goede ligging heeft, met de basisschool en het Dorpshuis aan de overzijde van de straat. Wil je deze bijzondere plek met eigen ogen komen bekijken, kom dan langs op een van onderstaande kijkdagen. Parkeergelegenheid is er op het terrein aan de overzijde!

Kijkdagen:
- zaterdag 21 september tussen 10:00 en 13:00 uur
- zaterdag 28 september tussen 10:00 en 13:00 uur

Zuiderwoude is het oudste dorp in de gemeente Waterland en heeft een prachtige ligging op circa 8 kilometer van Amsterdam. Deze woning staat tegenover basisschool De Overhaal en het Dorpshuis, waardoor je op een hele centrale plek woont. Het straatbeeld van de Zuiderwoude Dorpsstraat is prachtig met karakteristieke huizen, een sloot met riet en klinkerbestrating. Idyllisch is het juiste woord …

Indeling:
Begane grond:
Aan het einde van de lange oprit, achter de dubbele houten poort, ziet u aan de rechterzijde de entree van dit fantastische woonhuis. Alles klopt, van de klassieke voordeur met deurklopper tot het bordes en de overkapping.
In het eerste deel van de hal, aan de rechterzijde, is de meterkast, en achter de deur met glas is de ruime hal met gang. De trap met dikke, houten treden toont karakter, net als de houten vloer. Vanuit de hal zijn de woonkamer en de moderne toiletruimte met fonteintje te bereiken. Achter een van de andere deuren is een trap naar de wijn-/provisiekelder. In de kelder is de opstelling van de wasapparatuur.
De woonkamer en aansluitende eetkamer vormen samen een leefruimte boordevol sfeer, mede dankzij de erker en het hoge balkenplafond. Door de grote ramen aan twee zijden valt veel licht naar binnen en het uitzicht naar de tuin is fraai. In de woonkamer zie je een mooie, marmeren schouw met houtkachel en de iets hoger gelegen eetkamer staat in halfopen verbinding met de keuken.
In de keuken is aan twee zijden een wandopstelling geplaatst, in een mooie blauwe kleur en met graniet als aanrechtblad. Deze keuken biedt veel bergruimte en de gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven en koelkast zijn ingebouwd.
Vanaf de voordeur is het een paar stappen naar de garage en berging, die samen ca. 43 m2 groot zijn. Voor de hobbyist en de auto-/motorliefhebber zijn dit twee fantastische ruimtes, maar een transformatie tot kantoor/praktijk of gastenverblijf kan onderzocht worden.

Eerste verdieping:
De ruimte op de eerste verdieping is optimaal ingedeeld. Er zijn, heel verrassend, vier slaapkamers en een moderne badkamer waardoor deze woning genoeg ruimte biedt aan een gezin. Een grote lichtkoepel zorgt voor veel lichtinval op de overloop en de oude paneeldeuren passen qua kleur goed bij de lichte laminaatvloer.
Aan de rechterzijde is de master bedroom met een walk in closet en openslaande deuren naar het balkon, boven de erker. De tweede slaapkamer, met dakkapel, is aan de voorzijde en de twee overige slaapkamers zijn aan de linkerzijde.
De badkamer is uitgevoerd in dezelfde moderne stijl als de toiletruimte beneden. De ruimte is ingedeeld met een ligbad/douchecombinatie, een hangtoilet, driedeurs spiegelkast en een modern badmeubel waarop twee wastafels staan. Ook zie je, aan de rechterzijde, een handige tweedeurskast op ooghoogte.

Zolder:
Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder, die uit een overloop en twee bergingen bestaat. In een van de bergingen is de opstelling van de HR-ketel.

Buiten:
Aan de voorzijde is de brede, zonnige tuin die dankzij de hagen en bomen een grote mate van privacy biedt. Er is niet alleen ruimte om buiten te zitten, maar ook voor een speeltoestel en een trampoline is genoeg plek. De situering (noordoost) zorgt, in combinatie met de relatief lage bebouwing en de grootte van de tuin, voor fijne zon- en schaduwplekken in de tuin.

Omgeving:
De woning staat aan de lintbebouwing van Zuiderwoude, een klein en rustig dorpje in Waterland. Een buurtbus doet meerdere malen per dag het dorp aan en voor een snelle verbinding naar Amsterdam kun je in het nabij gelegen Broek in Waterland op de bus stappen. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht in Monnickendam, dat op slechts 4 km afstand ligt.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte ca. 124 m2 exclusief garage, berging en zolder
- Vier slaapkamers
- Moderne badkamer (eerste verdieping) en toiletruimte (begane grond)
- Ruime garage en berging
- Oprit voor meerdere auto’s
- Mooi aangelegde, zonnige tuin (voorzijde)
- Verwarming en warm water via een HR-ketel
- Energielabel D

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar wordt verwezen.

Do you live in the city and seek peace, space and nature? Or do you live in a village and are you looking for a semi-detached house with a spacious garage and storage room for all your hobbies? In beautiful Zuiderwoude, about 8 kilometers away, stands this beautiful semi-detached house with four bedrooms and a sunny garden. This is a place to fall in love with and at the same time has a very good location, with the elementary school and Village Hall across the street. If you want to see this special place with your own eyes, come along on one of the viewing days below. Parking is available in the lot across the street!

Viewing Days:
- Saturday, September 21 between 10:00 and 13:00 hrs.
- Saturday, September 28 between 10:00 and 13:00 hours

Zuiderwoude is the oldest village in the municipality of Waterland and has a beautiful location about 8 kilometers from Amsterdam. This house is opposite elementary school De Overhaal and the Village Hall, so you live in a very central location. The street scene of the Zuiderwoude Dorpsstraat is beautiful with characteristic houses, a ditch with reeds and clinker pavement.
Idyllic is the right word ...

Layout:
First floor:
At the end of the long driveway, behind the double wooden gate, you will see on the right side the entrance to this fantastic house. Everything is right, from the classic front door with door knocker to the platform and canopy.
In the first part of the hall, on the right side, is the meter cupboard, and behind the door with glass is the spacious hall with corridor. The staircase with thick, wooden steps shows character, as does the wooden floor. From the hall you can reach the living room and the modern toilet room with hand basin. Behind one of the other doors is a staircase to the wine/provision cellar. In the basement is the arrangement of the washing equipment.
The living room and adjoining dining room together form a living space brimming with atmosphere, thanks in part to the bay window and high beamed ceiling. The large windows on two sides let in a lot of light and the view to the garden is beautiful. In the living room you see a beautiful, marble fireplace with wood stove and the slightly higher dining room is in semi-open connection with the kitchen.
The kitchen has a wall arrangement on two sides, in a beautiful blue color and with granite as a countertop. This kitchen offers plenty of storage space and the gas hob, extractor hood, dishwasher, oven and refrigerator are built-in.
From the front door it is a few steps to the garage and storage room, which together are about 43 m2 in size. For the hobbyist and car/motorbike enthusiast, these are two great spaces, but a transformation into office/practice or guest accommodation could be explored.

Second floor:
The space on the second floor is optimally divided. There are, very surprisingly, four bedrooms and a bathroom which makes this house enough space for a family. A large skylight provides plenty of light on the landing and the old panel doors match the color of the light laminate flooring.
On the right side is the master bedroom with a walk in closet and French doors to the balcony, above the bay window. The second bedroom, with dormer, is at the front and the two remaining bedrooms are on the left side.
The bathroom is done in the same modern style as the downstairs toilet room. The space is divided with a bathtub/shower combination, a wall closet, three-door mirror cabinet and a modern vanity on which there are two sinks. You will also see, on the right side, a convenient two-door closet at eye level.

Attic:
A loft ladder provides access to the attic, which consists of a landing and two storage rooms. One of the storerooms houses the HR boiler setup.

Outside:
At the front is the wide, sunny garden that offers a high degree of privacy thanks to the hedges and trees. There is not only room to sit outside, but also for a playground and a trampoline is enough place. The location (northeast), in combination with the relatively low buildings and the size of the garden, provides fine sun and shade spots in the garden.

Surroundings:
The villa stands on the ribbon development of Zuiderwoude, a small and quiet village in Waterland. A local bus serves the village several times a day and for a fast connection to Amsterdam you can get on the bus in Broek in Waterland. For your daily shopping you can go to Monnickendam, which is just 4 km away.

Details:
- Living area approx. 124 m2 excluding garage, storage room and attic
- Four bedrooms
- Modern bathroom (second floor) and toilet (first floor)
- Spacious garage and storage room
- Driveway for several cars
- Beautifully landscaped, sunny garden (front)
- Heating and hot water via HR boiler
- Energy label D
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 799.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
herenhuis
Type woonhuis
halfvrijstaande woning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
-1906
Dak
zadeldak
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel, rookkanaal en dakraam

Energie

Energielabel
D
Verwarming
c.v.-ketel en houtkachel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2011 van Remeha, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
124 m²
Perceeloppervlakte
490 m²
Inhoud
529 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
19 m²
Buitenruimte oppervlakte
7 m²

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 242 m² en is gelegen op het noordoosten

Garage / Schuur / Berging

Garage
aangebouwde houten garage
Schuur/berging
aangebouwd hout
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*