Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80
Zuiderweg 80

Zuiderweg 80

Noordwolde

€ 1.175.000,- k.k.

Omschrijving

Een waar pareltje in het groen

Bij helder weer de Melkweg zien vanuit je tuinstoel. Reeën, dassen en hazen op bezoek. Vanuit je tuin het bos in lopen. Stilte, op het zingen van de vogels na. Tel daarbij op:

• een perceel van 8.870 m2
• de charmante uitstraling van een knusse woonboerderij
• traditionele bouw (nieuwbouw in 2008) met gebruik van degelijke, duurzame materialen
• twee badkamers
• een tuin met terrassen, vijver, moestuin, kasje en speelmogelijkheden te over
• 26 zonnepanelen, aardwarmtepomp, vloerverwarming en energielabel A++

… en wij zetten een heleboel vinkjes op onze checklist voor het buiten-wonen-gevoel in optima forma. Met extra punten voor comfort en energie. U ook?

Goed rentmeesterschap
Deze woning aan de rand van Noordwolde, op de grens van Friesland en Drenthe, ligt midden in het groen en tevens dichtbij bos- en natuurgebieden en de voorzieningen. De combinatie van bouwstijl, bouwjaar en energiehuishouding zorgt voor sfeer, comfort én een prettige energierekening. Het afwerkingsniveau is hoog en toont een scherp oog voor detail en gebruiksgemak. Voor de kenners: kijk bijvoorbeeld eens naar de vorm van de loodslabben boven de ramen. Net als de woning, ziet ook de buitenruimte er pico bello uit. Huis, erf en tuin zijn altijd met veel zorg en aandacht onderhouden. En dat zie je niet alleen, dat voel je.

Een nieuwe jas
De oorspronkelijke twee huisjes op dit perceel werden in 2008 vervangen door nieuwbouw, geïnspireerd op de boerderijvorm. Ook bij het materiaalgebruik is hier naar gekeken: voor de balken van de dakconstructies is eikenhout gebruikt. Weliswaar duur, maar ook duurzaam en zeker ook passend, omdat de bijzondere constructie mooi zichtbaar is. De woning is goed geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming (begane grond en badkamer boven) en heeft twee rookkanalen. Door de combinatie van slaap- en badkamer op de begane grond is de woning levensloopbestendig. Het hoge afwerkingsniveau zien we o.a. terug in de grote kelder, die daarin niet onder doet voor een woonvertrek.

Natuurbeleving
Wanneer je buiten woont, ben je je meer bewust van het weer, de seizoenen en de natuur. Ook voor deze plek geldt dat. We noemden de reeën, dassen, hazen en het zingen van de vogels al. Voor die vogels is de tuin ideaal, er zijn veel nestkastjes en andere nestel- en broedplaatsen in de bomen en hagen, en bij zonnig weer komen ze zich wassen in de vijver en in de waterbakken. De variatie in bloemen, planten, struiken en bomen is ideaal voor vlinders, libellen e.d. Buiten zitten kan het hele jaar door, ongeacht het weer. Er is altijd wel een plek in de zon of juist in de schaduw, in of uit de wind, overdekt of juist niet.

Indeling
De entree aan de voorzijde geeft toegang tot een royale hal met kastruimte, toilet en trap naar de verdieping. De hal heeft een centrale plek tussen de vleugel met het slaap-/kleed-/badgedeelte van de woning aan de rechterzijde en het leefgedeelte links. De grote leefruimte bestaat uit een woonkamer- en een eetkamerdeel. Door de grote raampartijen en het kleurgebruik is het een prachtige lichte ruimte die meteen een thuisgevoel geeft. Ziet u zichzelf al zitten in het hoekje bij de grote ramen en tuindeuren, uitkijkend over de voortuin?

De constructie van het eikenhouten gebint is een sfeervolle blikvanger. De halfopen keuken is voorzien van de nodige inbouwapparatuur en heeft veel bergruimte. In de aangrenzende bijkeuken is o.a. plaats voor een witgoedopstelling. U vindt er tevens een extra aanrecht. Ook is hier de achteringang en de toegang tot de royale kelder (stahoogte) en technische ruimte. In dit deel van de woning is voorts een werk- of slaapkamer gelegen.

Wanneer we in de hal naar rechts gaan, komen we in de grote slaapkamer. Deze ligt op het oosten, zodat u hier heerlijk kunt genieten van de ochtendzon die door de bomen schijnt. Door de tuindeuren loopt u zo naar buiten voor een ochtendrondje door de tuin. De ligging op het oosten zorgt ervoor dat de kamer ook altijd mooi koel blijft. De aangrenzende ruimte is ingericht als inloopkast voor uw garderobe en vanuit hier loopt u de badkamer binnen, die tevens vanuit de hal bereikbaar is. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad en badkamermeubel met dubbele wastafel. Ook is hier een deur naar buiten. Boven de slaap- en badkamer is een bergzolder gelegen, bereikbaar via een vlizotrap.

Op de eerste verdieping vindt u een badkamer en twee slaapkamers. De overloop valt op door de ramen op vloerhoogte, wat zorgt voor een fijne lichttoetreding en een fraai uitzicht. Ook hier is de bijzondere balkconstructie mooi te zien. De badkamer is voorzien van douche, toilet en wastafel. Boven de slaap- en badkamer is een bergzolder gelegen, bereikbaar via een vlizotrap.

Buitenruimte
Vanaf de weg loopt het toegangspad deels tussen de bomen door naar de woning. Aan het einde is een ruime carport voor drie auto’s. In het grote bijgebouw dat in dezelfde stijl is gebouwd als de woning, vindt u meerdere bergruimtes, het nachthok voor de kippen en een overkapt terras.

Rond de woning liggen eveneens diverse terrassen, zodat u altijd kunt kiezen voor zon of schaduw. Een wel heel bijzonder plekje is het terras/de loungeplek die deels boven de vijver is gelegen. Door het schuifdoek kunt u ook hier kiezen voor wel of geen beschutting.

De tuin heeft een gevarieerde inrichting. U vindt er bomen, heesters, een groot gazon en vasteplantenborders, al dan niet omgeven door heggen. Tevens is er een stuk weiland, bijvoorbeeld geschikt voor kleinvee. Het perceel heeft een eigen waterbron (wel). Deze wordt o.a. gebruikt voor de watervoorziening voor de planten, via een speciaal druppelsysteem. Voor het verbouwen van uw eigen groente is er een mooie moestuin en van het tuinkasje gaan uw groene vingers ongetwijfeld jeuken.

Het pad tussen de carport en de voordeur is voorzien van LED-verlichting, evenals de vloer van het terras/de loungeplek boven de vijver.

Ligging
De woning ligt aan de zuidkant van Noordwolde. Het dorp ligt op twee km afstand en beschikt o.a. over basisonderwijs, huisartsen, sportvoorzieningen, museum, horeca, supermarkten en diverse andere winkels. Meer voorzieningen vindt u in Wolvega (vijftien autominuten), Steenwijk (twintig autominuten) en Oosterwolde (vijfentwintig autominuten). Bos- en natuurgebieden, zoals de Lindevallei, de Eese en nationaal park Drents-Friese Woud vindt u op korte afstand. Wandel-, fiets- en ruiterroutes zijn er volop in de directe omgeving. In tien minuten loopt u door het bos naar de Spokeplas, een recreatieplas van Staatsbosbeheer. Op de A32 zit u in tien autominuten.

Tot slot
U bent van harte uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Indien gewenst, kunt u uw eigen (aankoop)makelaar meebrengen.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
woonboerderij
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
2001-2010
Dak
samengesteld dak
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
mechanische ventilatie, alarminstallatie, zonnecollectoren, rookkanaal, dakraam en glasvezel kabel

Energie

Energielabel
A++
Verwarming
vloerverwarming gedeeltelijk, warmtepomp en houtkachel

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
198 m²
Perceeloppervlakte
8.870 m²
Inhoud
823 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
25 m²

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
aan bosrand, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen

Garage / Schuur / Berging

Garage
carport
Schuur/berging
vrijstaand hout
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*