Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5
Wilhelminalaan 5

Wilhelminalaan 5

Bergen (Nh)

€ 1.795.000,- k.k.

Omschrijving

Familiehuis
Deze charmante, karakteristieke jaren-'30 villa met 182 m2 woonoppervlak en een groot bijgebouw van 44 m2, is rustig gelegen aan een van de mooiste lommerrijke lanen van Bergen. Een ideale plek voor een gezin waar kinderen een fantastische jeugd kunnen beleven, en waar ieder zijn eigen plek heeft. De woning is gelegen op een perceel van 574 m2 en omgeven door een volgroeide, op het zuiden gelegen tuin, die u volledige privacy biedt.

De woning biedt rust, privacy en ruimte in overvloed. Daarnaast is de locatie zeer geliefd, met het gezellige centrum van Bergen op loopafstand en het Bergerbos aan het einde van de laan.

Authentiek en charmant
De charme van dit huis zit in de authentieke details, zoals de glas-in-loodramen en de prachtige granito vloer in de hal en keuken in combinatie met het comfort van nu. Bij binnenkomst wordt u meteen omarmd door de warme sfeer die het huis uitstraalt, een gevoel dat onderstreept wordt door de liefdevolle manier waarop het bewoond is.

De villa is onder architectuur gebouwd, goed onderhouden en kenmerkt zich door de hoge plafonds en de vele raampartijen die het geheel een lichte en ruimtelijke sfeer geven. Het bijgebouw is in 2014 gerealiseerd, volledig geïsoleerd, en omvat twee ruime kamers, een badkamer met inloopdouche en wc en een kitchenette. Momenteel is het bijgebouw in gebruik als kantoor en atelier, maar het is ook uitstekend geschikt als praktijk aan huis.

Rust en privacy
In de prachtig aangelegde en besloten tuin rondom zorgen de vele bomen en struiken voor rust en privacy en afwisselende bloei gedurende voorjaar en zomer. De diverse terrassen, waarvan één overdekt, bieden alle mogelijkheden om gedurende de dag van zon of schaduw te genieten. In de twee schuren en overdekte fietsenstalling is daarnaast volop bergruimte. De tuin is voorzien van een beregeningsinstallatie, aangesloten op een eigen bron en pomp, die de gehele tuin beslaat.

Op de lange oprit kunnen meerdere auto’s met gemak parkeren.

Indeling
Parterre
Entree met kapstok en meterkast, waarna de royale hal met trapopgang en toiletruimte, allen voorzien van de originele granito vloer.

De living, verdeeld in een voor- en achterkamer, kan gescheiden worden door stijlvolle en-suite schuifdeuren en heeft een eikenhouten planken vloer. Vier originele vaste kasten bieden hier veel opbergruimte. De voorkamer wordt momenteel gebruikt om te tafelen en piano te spelen, terwijl de achterkamer uitnodigt tot ontspanning met uitzicht op de prachtige tuin. Via openslaande tuindeuren bereikt u het grote zonnige terras.

Aan het einde van de hal bevindt zich de gezellige leefkeuken, eveneens met granito vloer en uitgerust met alle moderne gemakken. Het grote L-vormige natuurstenen werkblad is voorzien van twee wasbakken. De keuken beschikt aan drie zijden over raampartijen, die uitkijken over de oprit en de tuin. Er is mogelijkheid tot uitbreiding van de keuken en verbinding met het bijgebouw: de fundering ligt al klaar, hoewel de huidige eigenaren hier geen gebruik van hebben gemaakt. Vanuit de keuken heeft u direct toegang tot de tuin.

De hal geeft tevens toegang tot een ruime kelder op stahoogte (12m2) die zich uitstekend leent voor de opslag van levensmiddelen of als wijnkelder

Eerste verdieping
De statige trap in de hal leidt naar de ruime en lichte overloop met de hoge raampartijen van de gemetselde dakkapellen. De overloop, waar de symmetrie in de architectuur goed zichtbaar is, biedt overzicht over de vier kamers en de badkamer. Ook deze etage wordt gekenmerkt door de hoge plafonds en de grote ramen die de vertrekken hun ruimtelijke karakter verschaffen.
De middelste (hoofd)slaapkamer is voorzien van airconditioning en heeft een ingebouwde kastenwand met schuifpanelen tot aan het plafond die ruime opslag biedt voor kleding. De slaapkamers aan de voorzijde en achterzijde hebben beiden een wastafel en een originele inbouwkast, waarbij de slaapkamer aan de achterzijde eveneens is voorzien van airconditioning. De badkamer heeft een groot ligbad, douche, wc en dubbele wastafel met spiegel- en ladenkast. Verder bevindt zich hier een designradiator voor handdoeken en elektrische vloerverwarming. De vierde kamer is in gebruik als praktische ruimte voor de was- en droogmachine en het strijkwerk en bezit eveneens een wastafel en inbouwkast. Vanuit deze kamer gaat een vaste trap naar de zolder.

Tweede verdieping
Via de vaste trap wordt de zolderverdieping bereikt, waar de hoge plafonds in het oog springen. Deze etage heeft een slaapkamer aan de achterzijde, verbonden met een badkamer met douche, wastafel en wc. Naast de slaapkamer bevindt zich een riante studeerkamer met aan beide zijden grote dakramen, die naast licht en ruimte ook een prachtig vergezicht verschaffen. De grote inbouwkast met schuifdeuren aan de voorzijde biedt ruimschoots opslag voor kleding, waarbij over de gehele etage eveneens veel opbergruimte is gecreëerd achter de schuine zijwanden. Aan de voorzijde bevindt zich de CV-ketel in een afgesloten ruimte. Ook deze etage beschikt over airconditioning, die de gehele verdieping beslaat. Kortom, een etage die volop leefruimte biedt, ideaal voor jongeren of bijvoorbeeld een au pair.

Bijgebouw
Achter de ruime hoofdwoning staat een royaal bijgebouw van 44 m2 in de tuin, gerealiseerd in 2014, volledig geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Dit bijgebouw is modern en stijlvol ingericht, met een gevlinderde betonvloer en twee aparte ruimtes, momenteel in gebruik als een kantoor annex thuiswerkplek en een atelier. De ruimtes, vol licht en hoge plafonds, zijn ideaal voor hun huidige functies. Ze worden gescheiden door een badkamer met toilet, inloopdouche en wastafel, die toegankelijk is vanuit beide ruimtes. Daarnaast is er een kitchenette met koelkast. Beide kamers hebben openslaande deuren naar de tuin, een groot dakraam en raam in de gevel, die zorgen voor de rijke lichtinval. Boven het plafond van de badkamer bevindt zich een opslagmogelijkheid waar eveneens de CV-installatie is geplaatst. Het bijgebouw heeft directe toegang tot de tuin en een eigen ingang aan de oprit waardoor het ook geschikt is als praktijk aan huis.

Tuin
De mooi aangelegde en besloten tuin op het zuiden beschikt over meerdere terrassen en een overkapte veranda met lounge meubilair, heater en houtkachel, waardoor u al vroeg in het jaar van het buitenleven kunt genieten. Het overdekt terras is voorzien van verlichting en elektriciteit en herbergt het bedieningspaneel van de beregeningsinstallatie. Aan de zijkant van het huis is een jeu-de-boules-baan aangelegd naast een charmante bloementuin. Twee schuren en een overdekte fietsenstalling bieden ruimschoots opslag voor tuingereedschap, fietsen en golfsets. Het huis en bijgebouw zijn aan de buitenzijde rondom voorzien van verlichting. De achtertuin is tevens bereikbaar via de voortuin middels een af te sluiten poort. Op de lange oprit naast het huis is er voldoende parkeerruimte voor meerdere auto's.

Omgeving
Met het bos aan het einde van de laan, Museum Kranenburgh om de hoek en het gezellige centrum met het hertenkamp op loopafstand, is de woning ideaal gelegen. Bergen, een kunstenaarsdorp met stadse allure, biedt daarbij tal van leuke winkels en restaurants, evenals sport- en schoolvoorzieningen, waaronder een Europese school. Het strand ligt op slechts vijftien minuten fietsen, net als de stad Alkmaar, waar ook een treinstation is. Met de auto bent u zo op de A-9 in de richting van Amsterdam en Schiphol.

Kortom, een heerlijk huis waar u zich direct thuis voelt, maar ook de perfecte uitvalsbasis om te genieten van deze geweldige omgeving.

Bijzonderheden:
- Goed onderhouden villa uit 1935
- Groot bijgebouw met badkamer en kitchenette, veelzijdig in te zetten
- In hoofdgebouw 4 slaapkamers, met daarnaast een studeerkamer en een kamer die thans in gebruik is als waskamer; in bijgebouw bovendien 2 extra kamers
- Woonoppervlakte woonhuis 182 m2, bijgebouw 44 m2, perceel 574 m2
- Fraai aangelegde en besloten tuin rondom met diverse terrassen, waaronder groot zonneterras en overdekt terras met loungeset en elektrische heater
- Elektrische beregeningsinstallatie door gehele tuin met grondwaterpomp
- Energielabel D
- Huis voorzien van vloerisolatie, dakisolatie, grotendeels dubbel glas en 14 zonnepanelen op dak
- Elektrische airconditioning (Daikin) op eerste en tweede etage hoofdgebouw
- Bijgebouw volledig geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming
- Ruim parkeren op eigen oprit voor meerdere auto’s
- Twee schuren en overdekte fietsenstalling
- Schilderwerk buitenom is uit 2021
- Alle zinken goten vernieuwd in 2021
- Zeer gunstige ligging, aan Bergerbos en op loopafstand van dorpskern
- Aanvaarding in overleg

Family Home

This charming, characteristic 1930s villa with 182 m² of living space and a large outbuilding of 44 m² is quietly situated on one of the most beautiful, tree-lined avenues in Bergen. It's an ideal place for a family where children can enjoy a fantastic childhood, with enough space for everyone to have their own spot. The house is located on a 574 m² plot, surrounded by a mature south-facing garden that offers complete privacy.
The property offers plenty of peace, privacy, and space. Additionally, the location is highly desirable, with the cozy center of Bergen within walking distance and the forest at the end of the lane.

Authentic and Charming
The charm of this house lies in its authentic details, such as stained-glass windows and the beautiful terrazzo floors in the hallway and kitchen, combined with modern comfort. Upon entering, you're immediately embraced by the warm atmosphere that the house exudes, a feeling reinforced by the loving way it has been inhabited.
The villa, architecturally designed and well-maintained, is characterized by high ceilings and large windows, giving it a bright and spacious feel. The outbuilding was constructed in 2014, fully insulated, and includes two spacious rooms, a bathroom with a walk-in shower and toilet, and a kitchenette. It is currently used as an office and studio but is also perfect for a home practice.
Peace and Privacy
The beautifully landscaped and enclosed garden provides peace and privacy, with various trees and shrubs ensuring a succession of blooms throughout spring and summer. Several terraces, including one covered, offer all the options to enjoy sun or shade throughout the day. The two sheds and covered bike storage provide plenty of storage space. The garden features an irrigation system connected to a private well and pump that covers the entire garden.
The long driveway easily accommodates multiple cars.

Layout

Ground Floor
Entrance with coat rack and utility closet, leading to the spacious hallway with stairs and toilet, all featuring the original terrazzo floor.
The living room, divided into a front and back room, can be separated by elegant en-suite sliding doors and has an oak plank floor. Four original built-in cupboards provide ample storage space. The front room is currently used for dining and piano playing, while the back room invites relaxation with views of the beautiful garden. Through French doors, you reach the large sunny terrace.
At the end of the hallway is the cozy kitchen, also with a terrazzo floor and equipped with all modern conveniences. The large L-shaped natural stone countertop has two sinks. The kitchen has windows on three sides, overlooking the driveway and garden. There is potential to expand the kitchen and connect it to the outbuilding: the foundation is already in place, though the current owners have not utilized this option. From the kitchen, you have direct access to the garden.
The hallway also provides access to a spacious, walk-in-height basement (12 m²), perfect for storing food or as a wine cellar.

First Floor
The stately staircase in the hallway leads to the spacious and bright landing with high windows in the brick dormers. The landing, where the symmetry in the architecture is evident, offers an overview of the four rooms and the bathroom. This floor also features high ceilings and large windows, giving the rooms their spacious character.
The central (master) bedroom is air-conditioned and has a built-in wardrobe with sliding panels to the ceiling, offering ample storage for clothing. The bedrooms at the front and back both have a sink and an original built-in wardrobe, with the rear bedroom also featuring air conditioning. The bathroom has a large bathtub, shower, toilet, and double sink with a mirror and drawer unit. There's also a design radiator for towels and electric underfloor heating. The fourth room is used as a practical space for the washing and drying machine and ironing and also has a sink and built-in wardrobe. From this room, a fixed staircase leads to the attic.

Second Floor
The attic is accessed via a fixed staircase, where the high ceilings are immediately noticeable. This floor has a bedroom at the back, connected to a bathroom with a shower, sink, and toilet. Next to the bedroom is a spacious study with large skylights on both sides, providing plenty of light, space, and a beautiful view. The large built-in wardrobe with sliding doors at the front offers ample storage for clothing, and there's additional storage space behind the sloping walls throughout the floor. At the front is the central heating boiler in an enclosed space. This floor also has air conditioning that covers the entire floor, making it ideal for young people or, for example, an au pair.

Outbuilding
Behind the spacious main house, there is a generous 44 m² outbuilding in the garden, constructed in 2014, fully insulated, and equipped with underfloor heating. This outbuilding is modern and stylishly furnished, with a polished concrete floor and two separate rooms, currently used as an office and home workspace, and a studio. The rooms, full of light and with high ceilings, are ideal for their current functions. They are separated by a bathroom with a toilet, walk-in shower, and sink, accessible from both rooms. There is also a kitchenette with a refrigerator. Both rooms have French doors to the garden, a large skylight, and a window in the facade, providing ample natural light. Above the bathroom ceiling is a storage area where the central heating system is also installed. The outbuilding has direct access to the garden and its entrance from the driveway, making it suitable for a home practice.

Garden
The beautifully landscaped and enclosed south-facing garden has several terraces and a covered veranda with lounge furniture, a heater, and a wood stove, allowing you to enjoy outdoor living early in the year. The covered terrace is equipped with lighting and electricity and houses the control panel of the irrigation system. On the side of the house, a pétanque court has been installed next to a charming flower garden. Two sheds and a covered bike shed provide ample storage for garden tools, bicycles, and golf clubs. The house and outbuilding are equipped with outdoor lighting. The back garden is also accessible via the front garden through a lockable gate. The long driveway next to the house offers ample parking space for multiple cars.

Surroundings
With the forest at the end of the lane, Museum Kranenburgh around the corner, and the cozy center with the deer park within walking distance, the house is ideally located. Bergen, an artist village with city allure, also offers many nice shops and restaurants, as well as sports and school facilities, including a European school. The beach is just a fifteen-minute bike ride away, as is the city of Alkmaar, where there is also a train station. By car, you are quickly on the A-9 towards Amsterdam and Schiphol.

In short, a lovely home where you will feel right at home, but also the perfect base to enjoy this fantastic area.

Features:
-Well-maintained, spacious detached house from 1935
-Large outbuilding with bathroom and kitchenette, versatile in use
-Main house with 4 bedrooms, plus a study and a room currently used as a laundry room; the outbuilding also includes 2 additional rooms
-Living area of the house is 182 m², outbuilding 44 m², plot 574 m²
-Beautifully landscaped and enclosed garden with several terraces, including a large sun terrace and a covered terrace with lounge set and electric heater
-Electric irrigation system throughout the garden with groundwater pump
-Energy label D
-House equipped with floor insulation, roof insulation, mostly double glazing, and 14 solar panels on the roof
-Electric air conditioning (Daikin) on the first and second floors of the main house
-Outbuilding fully insulated and equipped with underfloor heating
-Ample parking on the private driveway for multiple cars
-Two sheds and covered bike shed
-Exterior painting done in 2021
-All zinc gutters replaced in 2021
-Very favorable location, near the forest and within walking distance of the village center
-Handover in consultation
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.795.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
villa
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
1931-1944
Dak
schilddak
Voorzieningen
alarminstallatie, airconditioning en zonnecollectoren

Energie

Energielabel
D
Verwarming
c.v.-ketel, airconditioning en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
182 m²
Perceeloppervlakte
574 m²
Inhoud
506 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
12 m²
Buitenruimte oppervlakte
8 m²

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
aan bosrand, aan rustige weg, in centrum en in bosrijke omgeving

Garage / Schuur / Berging

Schuur/berging
vrijstaand hout
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*