Omschrijving

Uniek wonen! Dat kan werkelijkheid worden in deze vrijstaande, rietgedekte woonboerderij met monumentale schuur. De locatie aan de Waalbandijk, ligging aan een mooie Waai (waterplas/zwemwater), eigen bos en mogelijkheid tot paardrijden zijn absoluut uniek en bijzonder te noemen.

De ruim 125 jaar oude rietgedekte woning is gelegen direct onderaan de dijk met een weids uitzicht over het eigen “landgoed”. De objecten staan op een zeer ruim perceel met een grote mate van privacy op meer dan 3,3 hectare eigen terrein. De woning is gesitueerd aan de slingerende idyllische oude rivierdijk. Deze locatie is echt uniek. Je kunt hier wonen in het midden van Nederland in een rustig, maar gezellig dorp waar je binnen 10 minuten fietsen de basisvoorzieningen zoals scholen en winkels kunt bereiken.

De woning is bereikbaar vanaf de dijk, maar eveneens vanaf de Van Heemstraweg via een lange (geasfalteerde) oprijlaan. Het terrein is uniek in zijn soort, hier kun je van alle geneugten van de natuur genieten. Het bestaat uit diverse bosschages, een gras gazon, buitenruimtes voor de paarden, notenbomen (hazelnoot en walnoot) en diverse fruitbomen (appel, peer en pruim). De waai is zowel in de zomer als in de winter een heerlijkheid. Hier kun je ‘s zomers heerlijk zwemmen of varen en in de winter zou je hier kunnen schaatsen. Werkelijk een geweldige natuurbeleving!

Deze woonboerderij is tussen 1850 en 1900 gebouwd en in de afgelopen jaren gerenoveerd en opgeknapt met respect voor de oude karakteristieken. In september 2016 is het rieten (schroef)dak volledig vernieuwd. De woning is licht en biedt veel ruimte. Alle voorzieningen bevinden zich op de begane grond, een slaapkamer, badkamer en werkkamer ontbreken hier niet. Op de bovenverdieping bevinden zich nu 3 slaapkamers en een tweede badkamer.

De naastgelegen authentieke tabaksschuur (ca. 71 m² groot) valt direct op. Deze schuur (die gedeeltelijk in de dijk staat) is gebouwd rond 1850 en eveneens voorzien van een rieten dakbedekking. Hier hing men vroeger de tabaksbladen te drogen. Op dit pand rust een gemeentelijke monumentale bescherming. Zie voor verdere informatie druten.nl/over-druten/kunst-en-monumenten_44921/item/waalbandijk-80-tabaksschuur_7341.
Informeer ook naar de subsidiemogelijkheden voor monumenten!

Is jouw interesse gewekt? Graag leiden wij jou rond in deze charmante woning, dus bel snel voor het maken van een bezichtigingsafspraak!

Soort woning : rietgedekte woonboerderij met vrijstaande schuur
Soort bouw : Bestaande bouw
Aantal kamers : 7
Aantal woonlagen : 2 en een kelder
Bouwjaar : Tussen 1850 en 1900, nadien meerdere malen verbouwd en verbeterd
Inhoud : ca. 827 m³
Woonoppervlakte : ca. 227 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 10 m²
Externe bergruimte: ca. 71 m²
Perceeloppervlakte : 33.190 m² eigen grond

WONEN
De praktische indeling van de woning zal iedereen aanspreken, de entree bevindt zich in de voormalige deel, een fraaie en lichte hal met vide en trap naar de verdieping (uiteraard bevinden zich hier ook een toiletruimte en een garderobe) biedt de entree naar de werkkamer en ouderslaapkamer met complete badkamer. Hier bevindt zich ook een tweede entree naar de verdieping. De ruime living met houtkachel heeft een open verbinding naar de opkamer, aansluitend bereik je de woonkeuken met vrij uitzicht over de tuin en terras.

KANTOOR OF SPEELKAMER
In de woning is een eigen kantoor/werkkamer gerealiseerd. Deze ruimte biedt voor iedereen mogelijkheden, zo kan deze uiteraard ook prima gebruikt worden als speelkamer, gameroom voor de kinderen of als hobby- of praktijkruimte.

KEUKEN
In de geweldige woonkeuken kun je naar hartenlust kokkerellen. De sfeer in deze ruimte is fantastisch met veel hout en spantbenen. Een mooie zomer/winter opstelling van de Rayburn/AGA valt hier direct op. Het hout gestookte Rayburn fornuis is aangesloten op de centrale verwarming, waardoor er beduidend minder gas benodigd is. De AGA module met gasfornuis heeft een hete-lucht-oven en wordt voornamelijk ’s zomers gebruikt. Verder is de kwalitatief hoogstaande keuken voorzien van alle gemakken en appratuur. Vanuit deze ruimte bereik je de gewelfde wijnkelder en loop je zo door naar het riante terras en zo komt buiten naar binnen en binnen naar buiten.

SLAAPKAMER EN BADKAMER
Zowel een ruime slaapkamer als de complete en moderne badkamer (ligbad, douchehoek, badmeubel met vaste wastafel en 2E toilet) zijn op de begane grond gesitueerd. Dit maakt de woning uiteraard zeer comfortabel en zeer praktisch voor eenieder.

VERDIEPING

SLAAPKAMERS EN BADKAMER
Ben je boven op de eerste verdieping dan bereik je vanuit de overloop (met vaste kast) de 3 overige slaapkamers en de tweede badkamer (voorzien van een wastafel, douche en een toilet). De grootte en indeling van de woning maken hem perfect voor een groot gezin. Boven de entree van de bevindt zich nog een grote zolder waar natuurlijk nog van alles gecreëerd kan worden.

WASSEN EN STOKEN
Boven de entree van de woning bevindt zich nog een grote zolder waar natuurlijk nog van alles gecreëerd kan worden. In deze ruimte is extra daglicht en een grote kastenwand aangebracht. In deze kast bevinden zich de cv ketel en wasmachineaansluitingen.

BUITEN
De ligging van de woning is werkelijk uniek, aan het water, aan de dijk en met zoveel privacy! De verschillende doorkijkjes en variërende natuur geven het geheel extra allure en de ligging aan de Waalbandijk is voor velen een droom. Zowel aan de dijkzijde als elders op het terrein is voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto`s. Voor de woning kun je op het terras in alle rust en privacy genieten van het buitenleven. Ook de kinderen worden niet vergeten, zij kunnen op het grote grasgazon heerlijk ravotten. Duiken en springen vanaf de in de waai gelegen vlonder maakt het plaatje compleet. Op het terrein is ruimte ingericht voor het houden van paarden. De zwem- en paardenliefhebber kan hier intens genieten. Zie ook waalbandijk80.blogspot.com.

MAAS & WAAL
Het dorp Afferden (naast Druten) is een rustiek dorp en behoort tot de gemeente Druten (centrumgemeente van het land van Maas en Waal) met. Afferden biedt de eerste behoeften, maar op 10 minuten fietsen biedt Druten alle benodigde voorzieningen. Zowel Tiel als Nijmegen bereikt u binnen 30 autominuten, daarnaast liggen de A2, A15, A50 en N322 binnen handbereik. Daarmee is de bereikbaarheid van ziekenhuizen en universiteit bijzonder goed te noemen. Afferden heeft een basisschool op 5 minuten lopen en Druten biedt een volledig middelbaar schoolaanbod met VMBO, HAVO en VWO.

BIJZONDERHEDEN
- Charmante, vrijstaande dijkwoning met een fantastische ligging aan de Waalbandijk met verbinding naar de uiterwaarden;
- Gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming;
- De meterkast is tijdens de renovatie voorzien van automatische zekeringen;
- Voorzien van zonnepanelen;
- Het rieten dak (schroefdak) is in september 2016 vernieuwd;
- CV combiketel Nefit (augustus 2018), wordt gecombineerd met de houtgestookte Rayburn;
- Rondom is het pand voorzien van isolerende beglazing.

Uiteraard is er nog zoveel meer te beschrijven over de woning, maar wij nodigen u uit om zelf te komen voelen en genieten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 950.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
woonboerderij
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
3
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
zadeldak
Bijzonderheden
monument

Energie

Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
combi-ketel van Nefit, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
227 m²
Perceeloppervlakte
33.190 m²
Inhoud
827 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
10 m²

Indeling

Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
aan water en aan rustige weg

Garage / Schuur / Berging

Schuur/berging
vrijstaand steen
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*