Omschrijving

Prachtig grachtenpand aan de Turfkade in Bolsward. Deze voormalige Heineken bottelarij en mineraalwaterfabriek is verbouwd tot een sfeervol woonhuis met veel authentiek details. Dit gemeentelijk monument beschikt over een ruime woonkamer met eetkamer ensuite, 3 slaapkamers, een souterrain en een dubbele garage met grote veranda. Deze garage heeft zijn ingang aan Elandslaagte. Het geheel is gelegen op een perceel eigen grond van 226 m².

Door de ligging bij het stadscentrum zijn de voorzieningen en activiteiten van de gastvrije binnenstad van Bolsward op loopafstand.
Bolsward is een vriendelijke stad met een rijke geschiedenis. In het historische centrum, langs de grachten en in het stadspark is het heerlijk wandelen. Via de A7 zijn de Randstad en Groningen in circa 1 uur bereikbaar.

Indeling
Entree, hal met meterkast, trapopgang, toilet, deur naar souterrain en deur naar woonkamer. De sfeervolle woonkamer aan de voorzijde heeft prachtig zicht op de Turfkade. Het hoge plafond, het rookkanaal en de ensuite deuren naar de eetkamer geven de ruimte een klassieke uitstraling. De aan de achterzijde gelegen eetkamer is strak afgewerkt en beschikt over een moderne keuken met spoelschiereiland en inbouwapparatuur. De 3 hoge ramen met openslaande deur naar het balkon zorgen voor veel lichtinval. Vanuit de keuken komt u via een kleine trap in de lager gelegen bijkeuken. Hier is ruimte voor witgoedaansluitingen en de cv-installatie. De achtertuin is zowel vanaf het balkon als vanuit de bijkeuken bereikbaar. De tuin is op het noordwesten gelegen en voorzien van sierbestrating, gazon en borders. De dubbele garage bevindt zich aan de achterzijde van het perceel en heeft zijn ingang aan Elandslaagte met een elektrische sectionaaldeur en een separate fiets-/loopdeur. De dakconstructie met verdiepingsvloer zorgt voor veel bergruimte. Aan de tuinzijde van de garage bevindt zich een grote veranda met sfeervolle tuinkamer. De gehele woning is onderkelderd. In dit souterrain bevindt zich aan de tuinzijde een sauna.

Eerste verdieping
De verdieping beschikt over een centrale overloop. Een paar treden leiden naar de ruime ouderslaapkamer aan de voorzijde van de woning. De andere 2 slaapkamers zijn aan de achterzijde gesitueerd. De moderne badkamer is voorzien van een ligbad, douche en dubbele wastafel. Naast de trapopgang bevindt zich nog een separaat toilet.

Tuin
De beschutte stadstuin bevindt zich tussen het woonhuis en de garage met veranda. De tuin heeft een zonligging op het noordwesten en is aangelegd met sierbestrating, gazon en borders. Door de ruime afmetingen van de tuin is er altijd een zon- of schaduwplek te vinden.

Bijzonderheden
* A-locatie aan stadsgracht bij centrumt;
* Op loopafstand van alle stadsvoorzieningen;
* Woonkamer en suite;
* 3 slaapkamers;
* Moderne keuken en badkamer;
* Intergas cv-ketel 2009;
* 24 Zonnepanelen (2018 en 2022), gedeeltelijk ter overname;
* Airconditioning;
* Sauna in souterrain;
* Beschutte achtertuin met vrij achterom;
* Dubbele garage met ingang aan Elandslaagte;
* Gemeentelijk monument;
* Dankzij de A7 zijn de Randstad en Groningen in ± één uur te bereiken;
* Bezichtiging uitsluitend via de makelaar.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 495.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
grachtenpand
Type woonhuis
geschakelde woning
Aantal woonlagen
3
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
-1906
Dak
schilddak

Energie

Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2009 van Intergas Kompakt HRE, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
106 m²
Perceeloppervlakte
226 m²
Inhoud
455 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
59 m²
Buitenruimte oppervlakte
7 m²

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 70 m² en is gelegen op het noordwesten

Garage / Schuur / Berging

Garage
vrijstaande stenen garage
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*