Omschrijving

Nu hebben wij iets heel bijzonders in de verkoop:

Met trots presenteren wij de Texelstraat 76 te Zaandam. Een instapklare woning waar je direct verliefd op wordt! Deze instapklare woning op de perfecte locatie in de kindvriendelijke wijk “Schildersbuurt” heeft het helemaal. Op zoek naar een echte, tot in de puntjes afgewerkte woning? Betere zal je niet treffen…!

Woning heeft in 2023 een grote renovatie ondergegaan. We hebben het op rijtje gezet voor u:
- nieuwe dakkapel voorzijde
- inbouwkasten zolderverdieping
- eiken vloer zolderverdieping
- stuckwerk en schilderwerk gehele woning
- tuinschutting/ veranda in de tuin
- nieuwe keuken incl. inbouwapparatuur
- vloerverwarming beneden voorzien van pvc visgraat
- verlaagd plafond met ingebouwde spotjes
- nieuwe extra elektragroepen
- loodgietwerk vervangen
- Cinewall in de woonkamer

Deze vriendelijke tussenwoning aan de Texelstraat in Zaandam dateert uit de vroege jaren dertig. Getuige het karakteristieke erkerraam en het brede overstek van de dakrand, die pas boven de eerste etage begint. Aan de tuinkant is het dak uitgebouwd met een brede kapel, waardoor een grote slaapkamer op de zolder kon worden gerealiseerd. Die dikke twintig vierkante meter kan natuurlijk gemakkelijk worden gesplitst ten behoeve van een vierde slaapvertrek. Een echte gezinswoning dus! Een verdieping lager is ook fors ingegrepen. Niet alleen zijn de ramen en kozijnen vervangen door onderhoudsarm kunststof (nooit meer schilderen!), maar ook de indeling is aangepakt. Twee flinke slaapvertrekken met ieder een massa verblijfs- en kastruimte. De rolluiken sluiten de wereld buiten tot het moment dat jij dit weer toelaat. Ook de badkamer is een toonbeeld van comfort. Een ligbad is natuurlijk super voor gezinnen met jonge kinderen. Een aparte inloopdouche onmisbaar als haast geboden is, ook heel herkenbaar voor volwassenen die verschillende ballen in de lucht houden. Het tweede toilet ontbreekt uiteraard niet, evenmin een fijne wasruimte. Zo blijft de nieuwe halfopen keuken vrij voor alle andere moderne huishoudelijke apparatuur. Zowel de achterdeur als de dubbele openslaande deuren in de aangrenzende achterkamer leiden naar de praktisch betegelde achtertuin met achterin de tuin een houten chalet. Bij deze woningbeschrijving gaan we van boven naar beneden, naar buiten en weer naar binnen. Misschien een beetje tegendraads, maar zo bewaren het lekkerste voor het laatst. De vloer. Een en al warmte stralen pvc visgraat vloerdelen uit. Het lééft en wint mettertijd aan schoonheid. De doorzonwoonkamer heeft verder niet veel nodig. Verhuizers klaar? Wonen maar!

Indeling:

Begane grond: entree. Hal met meterkast. Trapopgang met bergkast. Geheel betegelde toiletruimte met wandcloset en fontein. Drempelloos doorlopende pvc vloerdelen met V-groef met vloerverwarming gelegd. Doorzonwoonkamer met erkerraam aan de voorzijde. Een nieuwe sjieke keuken met inbouwapparatuur maakt het prettig wonen helemaal af. Achterdeur naar geheel bestrate en grotendeels omheinde achtertuin op het noordwesten. Met achterin de tuin een houtenchalet met dubbele deuren.

Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar tweede verdieping. Betegelde ruimte met tweede toilet (wandcloset) en aansluitingen wasmachine en -droger. Voor- en vervolgens achterslaapkamer met houtlaminaatvloeren en schuifwandkast. Kunststof kiep-/ draairamen aan buitenzijde voorzien van rolluiken. Geheel betegelde badkamer met ligbad en nis met inloopdouche, wastafel met toebehoren en handdoekenradiator.

Tweede verdieping: door de huidige eigenaar is er een dakkapel geplaatst. Derde slaapkamer met vide en massief houten vloerdelen. Dakraam en vrijwel gevelbrede dakkapel. Bergkasten achter dakbeschot. Stookkast met opstelling CV-installatie (2009). Mogelijkheid voor afsplitsing vierde slaap-/ werkvertrek.

De Texelstraat ligt in de Waddenbuurt. Om de hoek van de straat ligt een Dekamarkt en de verswinkels en speciaalzaken vind je op zowel de Westzijde (bijvoorbeeld de Verskade in de Chocoladefabriek) als het Zuideinde. Allebei onder handbereik. Scholen en sportverenigingen liggen in de buurt, tot aan het voortgezet onderwijs aan toe. Vanaf de Waddenbuurt is het 4 minuten fietsen naar NS station Koog aan de Zaan, als je vijf minuten langer fietst, sta je op knooppunt NS Zaandam. Hiervandaan vertrekken de intercity's Amsterdam-Alkmaar en Amsterdam-Hoorn. Hoe laat je ook op het station komt, er gaat altijd snel een trein. Autoforenzen rijden eigenlijk overal snel naartoe. Met de auto ben je met 12 minuten vanaf huis, de Coentunnel door en op de Amsterdamse Ring A10!

Fundering: De woning is ingedeeld in kwaliteitsniveau I. Binnen 25 jaar na onderzoeksdatum (2001) zijn er geen maatregelen ter verbetering aan de fundering noodzakelijk. Tevens is er een meetrapport monitoring zakkingsgedrag aanwezig. Zakkingssnelheid afgelopen 12 maanden is zeer minimaal tot nihil.

Bijzonderheden:
- grondig gerenoveerd;
- woonoppervlakte 94 m2;
- inhoud 327 m3;
- perceelgrootte 117 m2 eigen grond;
- onderhoudsarme kunststof ramen, deuren en kozijnen;
- pvc visgraat vloer in hal, woonkamer en zolder;
- voortuin op het zuidoosten;
- volle eigendom
- aanvaarding in overleg.

Deze tekst is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 400.000,- k.k.
Status
onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
tussenwoning
Aantal woonlagen
1
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
1931-1944
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
zadeldak
Voorzieningen
mechanische ventilatie, rolluiken en tv kabel

Energie

Energielabel
D
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte cv-ketel uit 2009 van Intergas, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
95 m²
Perceeloppervlakte
117 m²
Inhoud
337 m³
Buitenruimte oppervlakte
21 m²

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 30 m² en is gelegen op het noordwesten

Garage / Schuur / Berging

Parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Schuur/berging
vrijstaand hout
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*