Graag bieden wij je deze uitstekend onderhouden, zeer fraai en modern ingerichte eengezinswoning aan in de Taxusstraat in Dorst. De woning is gelegen in een rustige straat in Dorst, een dorp op enkele minuten van Breda en op loopafstand van de bossen. In de straat ligt een groot speelveld met kindertoestellen. Alle voorzieningen zijn in Dorst te vinden, zoals supermarkten, scholen, medische voorzieningen en alle sportfaciliteiten.
De woning is compleet gemoderniseerd en onder meer voorzien van een heerlijk lichte woonkamer, een luxe en complete open keuken, drie slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping en een open zolder met veel mogelijkheden.
De achtertuin ligt op het zonnige westen en heeft onder meer een royaal terras en twee bergingen.
Nieuwsgierig geworden? Is deze heerlijke plek uw nieuwe thuis? Dan is dit de gouden kans om een bezichtiging te plannen en uzelf te overtuigen van de vele voordelen!
INDELING
Begane grond
Entree / hal
Deze lichte entree is voorzien van een houten vloer met achter de voordeur een droogloopmat. De wanden zijn voor zien van stucwerk, net als het plafond. In de hal bevindt zich de trapopgang naar de eerste verdieping, een trapkast, de meterkast met 7 elektragroepen en twee aardlekschakelaars en hier tref je de toiletruimte aan.
Toilet
De toiletruimte is volledig betegeld met een lichte wandtegel en een grijze vloertegel. De ruimte is voorzien van een hangend toilet en een radiator.
Woonkamer
De doorzon woonkamer heeft een oppervlakte van ca. 24 m2 (6.80 x 3.50m) en doordat er zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een groot raam is, heeft de woonkamer een heerlijke lichtinval. De woonkamer is voorzien van een massief eiken vloer en zowel de wanden als het plafond zijn voorzien van stucwerk. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de open keuken.
Keuken
De open keuken is met recht zeer luxe en modern te noemen. Deze is ingericht met een mat witte keukeninrichting in een hoekopstelling voorzien van een hardstenen aanrechtblad en voldoende kastruimte en alle inbouwapparatuur, te weten: een vaatwasmachine, koelkast, combioven, 4 pits gaskookplaat met een vlakscherm afzuigkap, 1 ½ spoelbak en een close-in-boiler zodat je direct warm water hebt.
De vloer is voorzien van dezelfde massief eiken vloer als de woonkamer en de wanden zijn deels betegeld met stucwerk daarboven. Vanuit de keuken loop je zo de tuin in.
Tuin
De achtertuin is zeer gunstig gelegen op het westen en is een zalige plek om vanaf het vroege voorseizoen tot het late naseizoen te kunnen genieten van het buitenleven. Het terras is aangelegd met een combinatie van grote tegels en sierbestrating en daarnaast ligt in de achtertuin kunstgras en zijn er een aantal borders. Aan het einde van de tuin staan twee bergingen, beiden voorzien van elektra. Via een achterom in een van de bergingen bereik je de brandgang.
Eerste verdieping
Overloop
De trapopgang naar de eerste verdieping is voorzien van vloerbedekking en zo kom je op de overloop met een vaste trap naar de tweede verdieping. De overloop is voorzien van een laminaatvloer en stucwerk wand- en plafondafwerking.
Slaapkamer 1
Deze slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en heeft een oppervlakte van ca. 8 m2. De wanden en het plafond zijn afgewerkt met stukwerk en de vloer heeft een laminaatvloer.
Slaapkamer 2
Deze slaapkamer bevindt zich eveneens aan de achterzijde en is de grootste slaapkamer met een oppervlakte van ca. 11 m2. De wanden en het plafond zijn afgewerkt met stukwerk en de vloer heeft een laminaatvloer.
Slaapkamer 3
Deze slaapkamer, die aan de voorzijde ligt heeft een oppervlakte van ca. 9 m2. Ook hier zijn de wanden en het plafond afgewerkt met stukwerk en de vloer heeft een laminaatvloer.
Badkamer
De badkamer is volledig betegeld met een witte wandtegel en een donkere vloertegel. Deze is ingericht met een praktische inloopdouche voorzien van een thermostaatkraan en een wastafel in een badkamermeubel. Een groot voordeel aan de badkamer is dat er een raam opengezet kan worden waardoor de badkamer natuurlijke ventilatie biedt.
Tweede verdieping
Via de vaste trap op de overloop bereik je de tweede verdieping. Dit is een open ruimte met een laminaatvloer, aansluitingen voor de wasapparatuur en de opstelplaats voor de cv-combiketel. Op dit moment bevinden zich op de tweede verdieping twee dakramen maar met een dakkapel zou deze ruimte eenvoudig kunnen worden verbouwd tot een ruime slaapkamer.
BIJZONDERHEDEN
• Zeer goed onderhouden en luxe en modern ingericht;
• Gunstig gelegen ten opzichte van winkels, een basisschool, de bossen en sportfaciliteiten;
• Op enkele minuten van Breda gelegen;
• De houten kozijnen zijn voorzien van draai-/kiepramen met isolatieglas;
• Groot speelveld met kindertoestellen in de straat.
TOELICHTING
KOOPAKTE
Indien u en verkoper tot overeenstemming komen over de aankoop van deze woning, zal een schriftelijke koopakte worden opgemaakt. Deze koopakte zal worden opgemaakt door Crielaers Makelaardij & Taxaties, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een VBO koopovereenkomst. Deze Model koopovereenkomst is vastgesteld in samenwerking met de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis.
BANKGARANTIE/WAARBORGSOM
Standaard zal er door Crielaers Makelaardij & Taxaties een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van de overeengekomen koopsom worden opgenomen in de koopovereenkomst. Deze geldt als zekerheid dat de koper zijn verplichtingen na zal komen.
VERZOEK
Een bezichtiging is voor u, maar ook voor de verkoper een spannende aangelegenheid. Daarom zouden zowel de verkoper als Crielaers Makelaardij & Taxaties het zeer waarderen als u binnen een paar dagen uw reactie op de bezichtiging van de woning aan ons kunt doorgeven. Hierover kunnen wij dan de eigenaar informeren.
ASBEST
Niet uitgesloten is dat in de onroerende zaak asbest is verwerkt, indien dat, in de tijd dat het onroerend goed vervaardigd werd, te doen gebruikelijk was. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden getroffen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enige asbesthoudende stoffen in de onroerende zaak kan voortvloeien.
BOUWTECHNISCH ONDERZOEK
U wordt door de verkoper in de gelegenheid gesteld om voordat er een koopovereenkomst wordt gesloten de verkochte onroerende zaak aan een elk door koper gewenst deskundigenonderzoek te doen onderwerpen.
Koper verklaart hiervan op de hoogte te zijn en heeft zelf de keuze gemaakt om hier al dan niet gebruik van te maken. Koper is voldoende op de hoogte van de bouwkundige staat van het verkochte en accepteert dit als zodanig.
OUDERDOMSCLAUSULE
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat de woning meer dan ca. 30 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan gegarandeerd heeft, staat hij niet in voor de kwaliteit van de vloeren, het dak, de leidingen voor elektriciteit, gas en water, de riolering, afwezigheid van ongedierte c.q. schimmels (houtworm, boktor, zwam etc.) en de afwezigheid van doorslaand vocht en/of optrekkend vocht, asbest en asbesthoudende materialen.
ENERGIELABEL
Vanaf 1 januari 2015 is verkoper verplicht het door de overheid toegekende voorlopige energielabel voor de eigendomsoverdracht definitief te laten maken. Het niet hebben van een gevalideerd label is voor rekening en risico van verkoper. De aan het definitief maken verbonden kosten komen voor rekening van verkoper.
VOORBEHOUD/AANSPRAKELIJKHEID
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet ervan uitgegaan worden dat bovenstaand slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen e.d.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Aan de gegevens in deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang kunnen zijn.
VEEL GESTELDE VRAGEN
WANNEER BEN IK IN ONDERHANDELING?
U bent pas in onderhandeling als de verkopende partij reageert op uw bod door een tegenbod te doen. U bent echter nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken.
MAG EEN MAKELAAR DOORGAAN MET BEZICHTIGINGEN ALS ER AL OVER EEN BOD ONDERHANDELD WORDT?
Ja, dat mag. Een onderhandeling hoeft namelijk nog niet tot een verkoop te leiden.
Bovendien kan het zijn dat de verkoper graag wil weten of er meer belangstelling is. Overigens mag ook met meer dan één gegadigde tegelijk worden onderhandeld. Een makelaar moet dit wel duidelijk melden. Vaak zal de verkopende makelaar aan
belangstellenden vertellen dat een pand, zoals dat heet, "onder bod" is. Als belangstellende mag u dan wel een bod uitbrengen, maar de makelaar mag dan pas met u in onderhandeling treden als de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De makelaar doet geen mededelingen over de hoogte van biedingen. Dit zou namelijk overbieden kunnen uitlokken.
WANNEER IK DE VRAAGPRIJS BIED, MOET DE VERKOPER DE WONING DAN AAN MIJ VERKOPEN?
Nee. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs moet worden gezien als een
uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als u de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus nog beslissen of hij uw bod aanvaardt of niet, of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen.
KAN DE VERKOPER DE VRAAGPRIJS VAN EEN WONING TIJDENS DE ONDERHANDELING VERHOGEN?
Ja, de verkoper kan besluiten de vraagprijs te verhogen of te verlagen. Daarnaast kunt u als potentiële koper echter ook besluiten om tijdens de onderhandelingen uw bod weer te verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenbod doet, vervalt namelijk uw eerder gedane bod.
HOE KOMT DE KOOP TOT STAND?
Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken (zoals de prijs, de
opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden), legt de verkopende makelaar de afspraken schriftelijk vast in een koopakte. Ontbindende voorwaarden zijn hierin een belangrijk onderwerp. U krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde. Wilt u bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde voor de financiering, dan moet u dit melden bij het uitbrengen van uw bod.
Het is dan ook belangrijk dat de partijen het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voordat de koopakte wordt opgemaakt. Zodra beide partijen de koopakte hebben ondertekend en de koper een afschrift van deze akte heeft ontvangen, treedt voor u als particuliere koper de wettelijke bedenktijd van drie dagen in werking. Binnen deze tijd kunt u als koper alsnog afzien van de aankoop. Doet u dit niet, zijn de financiën rond en vormen ook eventuele andere
ontbindende voorwaarden geen obstakel meer, dan zal op de afgesproken
opleveringsdatum de overdracht plaatsvinden bij de notaris.
MAG EEN MAKELAAR TIJDENS DE ONDERHANDELING HET SYSTEEM VAN VERKOOP WIJZIGEN?
Ja, dat mag. Soms zijn er zo veel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. In dat geval kan de verkopende makelaar - in overleg met de verkoper - besluiten de lopende onderhandelingen af te breken en de biedprocedure te wijzigen om vervolgens te kiezen voor bijvoorbeeld een inschrijvingsprocedure. Hierbij hebben alle bieders een gelijke kans om het hoogste bod uit te brengen. Alvorens het systeem te wijzigen, dient de makelaar uiteraard eerst de eventueel gedane toezeggingen na te komen.
WAT IS EEN OPTIE?
Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij te sluiten. Partijen zijn het dan wel eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie nog wel gebruikelijk. Bij het aankopen van een bestaande woning niet. Het begrip "optie" wordt daarbij vaak ten onrechte gebruikt. Dan heeft het de betekenis van bepaalde toezeggingen die een verkopende makelaar kan doen aan een belangstellende koper tijdens het onderhandelingsproces. Zo’n toezegging kan bijvoorbeeld inhouden dat een belangstellende koper een paar dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. De makelaar zal in de tussentijd proberen niet met een andere partij in onderhandeling te gaan. De belangstellende koper kan deze tijd gebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de
gebruiksmogelijkheden van de woning. Een optie kunt u niet eisen; de verkoper en de verkopende makelaar beslissen zelf of er in een onderhandelingsproces bepaalde toezeggingen worden gedaan.
MOET EEN MAKELAAR ALS EERSTE MET MIJ IN ONDERHANDELING GAAN ALS IK DE EERSTE BEN DIE BELT VOOR EEN BEZICHTIGING OF ALS IK ALS EERSTE EEN BOD UITBRENG?
Nee. De verkopende makelaar bepaalt samen met de verkoper de verkoopprocedure. Hij heeft wel de plicht u daarover te informeren. Hebt u serieus belangstelling, vraag de makelaar dan wat uw positie is. Dat kan teleurstelling voorkomen.
ZIT DE MAKELAARSCOURTAGE IN DE KOSTEN KOPER?
Nee. Onder "kosten koper" vallen de kosten die de overheid koppelt aan de overdracht van een woning. Dat zijn de overdrachtsbelasting (2%), de notariskosten voor het opmaken van de leveringsakte en de kosten voor het inschrijven daarvan in de registers. Daarnaast dient de koper rekening te houden met de (notaris)kosten voor de opmaak en inschrijving van de hypotheekakte. Heeft de verkopende partij een makelaar ingeschakeld om de woning te
verkopen, dan komen de kosten hiervan voor zijn rekening. De verkopende makelaar is immers belangenbehartiger van de verkoper en niet van u als koper. Om deze reden is het doorgaans ook verstandig om zelf een makelaar in te schakelen. De makelaarscourtage voor een aankopende makelaar komt wel voor rekening van de koper.