Omschrijving

Landelijk wonen met uitzicht op de polder en de Linge

Deze vrijstaande woning is echt prachtig gelegen aan de rand van het idyllische buurtschap Oosterwijk. Aan de voorzijde is er prachtig zicht over het binnendijkse Wiel en de daaraan gelegen polder met schapen en koeien. Het huis biedt een woonoppervlakte van 206m², verdeeld over drie woonlagen. Op souterrain niveau liggen twee grote garages, waarvan er één perfect gebruikt kan worden als praktijkruimte, werk-, studeer- of slaapkamer. Op de begane grond zijn twee slaapkamers en de verdieping telt er nog eens drie.

De woning is netjes onderhouden en is met beperkte investeringen om te toveren naar moderne standaarden, maar dat je hier heerlijk zult wonen in een prachtig stukje Nederland, omringd door groen, is een zekerheid!

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website. In deze brochure vind je tevens uitgebreide informatie en extra foto's, plattegronden en kadastrale gegevens.


Indeling
Bij binnenkomst via de hoofdentree aan de Oudendijk word je verwelkomd in een ruime hal met vide die toegang biedt tot verschillende leefruimtes. Zo vind je de woonkamer, met eethoek en ruime leefkeuken, aan de linkerzijde en aan de rechterzijde liggen twee slaapkamers en de badkamer. Vanuit de hal is ook de trapopgang naar het souterrain en naar de verdieping bereikbaar.

Vanuit de woonkamer kijk je prachtig vrij uit over de dijk; absoluut een ware highlight van deze woning. Aangrenzend vind je een ruime eethoek met loopdeur naar het aangrenzende balkon. Ook de keuken biedt een verrassende extra (eet)hoek die met zijn hoge nok zorgt voor een ruimtelijke sfeer. Bovendien bereik je ook via deze kant het grote balkon, met prachtig uitzicht richting de kerk van Oosterwijk.
De keuken is uitgerust met een 1 ½ spoelbak met mengkraan, een inductiekookplaat met afzuiging, combi oven en koelkast. De keuken is uitgerust met comfortabele vloerverwarming.

Er bevinden zich twee ruime slaapkamers op de begane grond waarvan de achterste uitkijkt op het Kerkelaantje en je vanuit de voorste slaapkamer uitkijkt op de dijk en achtergelegen polder. Tussen de slaapkamers in bevindt zich de badkamer. Deze is gedateerd maar ruim, uitgerust met een ligbad, handdouche, wastafel en toilet.


Eerste verdieping
De eerste verdieping biedt nog eens drie slaapkamers, waarbij de twee grootste kamers toegang hebben tot eigen balkons. De kamers aan de zijkanten zijn voorzien van veel opbergruimte onder de schuine daken. Een derde slaapkamer ligt tussen de twee hoekkamers in. Alle slaapkamers beschikken over radiatoren en vloerbedekking.

Overige verdiepingen
Het souterrain van de woning verrast met twee grote garages die veelzijdig gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld als thuiskantoren, praktijk- of hobbyruimtes. Hiervan zijn impressiebeelden beschikbaar. Er is een bijkeuken volledig uitgerust met een keukenblok met spoelbak en mengkraan, een 4-pits elektrisch fornuis met afzuiging, koelkast en een oven. Hier bevindt zich ook de wasmachineaansluiting. Een ruime berging biedt nog eens extra mogelijkheden tot het opbergen van spullen.

Balkon
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een groot balkon met prachtig uitzicht richting de kerk van Oosterwijk.

Tuin
De tuin rondom het huis is natuurlijk fantastisch, met een keurig aangelegde voortuin met parkeerplek voor één auto, een lagere taartpuntvormige zijtuin en een grote voormalige boomgaard van ca. 1.500 m2. Deze laatste is ingericht met fruitbomen, borders en een groot gazon. Een geweldige plek om een oase van rust te realiseren! Voor de garages - bereikbaar vanaf het Kerkelaantje - is ruimte voor meerdere auto’s om te parkeren.

Bijzonderheden
Voor technische kenmerken en bijzonderheden verwijzen wij u naar de brochure.

Oosterwijk is een dorp in de gemeente Vijfheerenlanden. Het dorp bestaat grotendeels uit lintbebouwing langs de Linge(dijk), ten zuidwesten van Leerdam. Oosterwijk is een van de kleinste dorpen van de provincie Utrecht met ruim 80 huizen en ca. 220 inwoners. De kerk uit 1871 is een Rijksmonument, net als de Joodse begraafplaats op de hoek Lingedijk / Klein Oosterwijk uit 1830. Nabij Oosterwijk ligt recreatiegebied De Galgenwaard aan de Linge. Hiervandaan vertrekt in de zomermaanden ook het fiets- en voetveer naar Heukelum. In Oosterwijk aan de Lingedijk vind je Herberg de Lingehoeve met een gezellig terras en restaurant. Voor verdere voorzieningen ben je aangewezen op Leerdam, wat je met de auto binnen 5 minuten bereikt. Gorinchem bereik je -via de prachtige Lingedijk- binnen 15 minuten. Het dorp is erg centraal gelegen in Nederland en is makkelijk bereikbaar vanaf de A2 (15 minuten) en de A15 (10 minuten).

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 850.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
3
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
1971-1980
Dak
zadeldak
Voorzieningen
buitenzonwering

Energie

Energielabel
E
Verwarming
c.v.-ketel en gashaard
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2017 van Remeha Calenta Ace CW5, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
206 m²
Perceeloppervlakte
1.515 m²
Inhoud
984 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
69 m²
Buitenruimte oppervlakte
72 m²

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, vrij uitzicht en buiten bebouwde kom
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 1500 m² en is gelegen op het noorden

Garage / Schuur / Berging

Garage
inpandige garage
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*