Omschrijving

Oude weg 7 Ter Apel
Karakteristieke jaren '30 woning.

Waar vroeger kledingfabriek Grol was gevestigd, vind je nu appartementen die in dezelfde stijl zijn gebouwd als de firma destijds. In deze straat vind je ook de karakteristieke jaren ’30 stijl, zo ook op nummer 7.

De vrijstaande woning is door de huidige eigenaren helemaal gerenoveerd met behoud van diverse authentieke elementen van glas-in-lood, de vestibule, paneeldeuren, een kamer ensuite tot aan het prachtige metselwerk aan toe. Wat kun je blij worden van deze charmante woning.

Ben je op zoek naar een woning die alles heeft qua uitstraling maar is verbouwd naar de huidige woonwensen waaronder ook baden en slapen op de begane grond en aan de achterzijde parkeergelegenheid voor drie auto’s bij huis? Overtuig jezelf van deze charmante woning.

De recent vernieuwde keuken is hier een onderdeel van. Baden en slapen op de begane grond kan ook tot de mogelijkheden behoren, alhoewel deze ruimte nu in gebruik is als kantoorruimte.

Vanuit de woonkamer met de erker heb je een mooi uitzicht de straat in met de bomen en het Ter Apelkanaal. Je ziet geen auto’ voor de deur geparkeerd want je hebt aan de achterzijde een eigen inrit naar je dubbele carport, ideaal als je meer auto’s hebt of bijvoorbeeld je camper tijdelijk bij huis wilt hebben staan.

De woning is aan de achterzijde uitgebouwd met een tuinkamer annex serre. Deze ruimte heeft afsluitbare glazen schuifdeuren en staat in verbinding met het terras en biedt je een heerlijke plek om 's avonds te ontspannen.

In de tuin vind je daarnaast een tuinhuis, ingericht als mancave (m/v) met bar en een houten garage. De tuin is omsloten met groen en een schutting voorzien van een schuifdeur zodat je makkelijk de carport kunt bereiken aan de achterzijde. De woning is volledig rondom bereikbaar.

We leiden je graag even rond in de woning.

De voordeur bereik je met enkele traptreden en is nog voorzien van de oorspronkelijke tegels. Je stapt de vestibule binnen met een glas-in-lood deur om de tocht bij het openen van de deur buiten te houden. Vanuit de vestibule loop je door naar de hal met toegang naar de woonkamer, de keuken en de trap.

De woonkamer met erker is sfeervol ingericht, voorzien van een schouw met een houtkachel en kan met suitedeuren worden afgesloten van de eetkamer. Ook in de eetkamer vind je een schouw met een houtkachel.

De afgesloten keuken is compact maar compleet met de nog aanwezige jaren ’30 voorraadkast en de nodige inbouwapparatuur waaronder een koelvriescombinatie, een vrijstaand 5-pits gasfornuis met een brede oven, een vaatwasser en een combimagnetron. Het raam zorgt voor een prettige lichtinval in de ruimte. Op de vloer liggen bijpassende vloertegels.

De badkamer is voorzien van een ligbad en een aparte douchehoek, een dubbele wastafelmeubel en een designradiator. De ruimte grenzend aan de eetkamer is nu in gebruik als kantoorruimte.

Eenmaal buiten bereik je met een trap de aangebouwde serre. De serre kun je als een verlengstuk van je woonkamer zien. De houten balken en de glazen schuifdeuren zorgen ervoor dat je buiten binnen haalt met als voordeel dat je hier snel in het seizoen kunt zitten, zeker met de gaskachel erbij.

We gaan door naar de verdiepingen.

Via de vaste trap met een prachtige trapleuning bereik je de eerste verdieping met drie slaapkamers. De kleinste slaapkamer is zeer geschikt om een badkamer in te realiseren.

Met een ruimtebesparende 1m2 trap bereik je ook de tweede verdieping. Door de hoge nok en dakramen is hier een slaapkamer gerealiseerd met een eigen inloopkast voor de kleding.

Ondanks de grootte van het perceel, ervaar je deze woning als ruim met een goede tuin op een mooie zonligging en een bereikbaarheid van je woning vanuit de zijstraat om de hoek. Ideaal!
Bijzonderheden:
- Wonen op loopafstand van winkels, water en bos
- Grotendeels voorzien van HR++ glas, spouwmuurisolatie (2018), dakisolatie (2021), vloerisolatie (2023)
- De blokhut/mancave is in 2018 neergezet.
- De Serre is in 2020 geplaatst
- De keuken is vernieuwd in 2023
- Het achterste gedeelte van de tuin is in bruikleen van de gemeente.

Het dorp
Ter Apel (Gronings: Troapel) is het grootste dorp in de gemeente Westerwolde, in het uiterste zuidoosten van de Nederlandse provincie Groningen. Ter Apel ligt in het zuiden van de streek Westerwolde. Het dorp ligt bij de Ruiten Aa, waarvan het dal samen met de Ter Apelerbossen hoort bij de ecologische hoofdstructuur van Nederland. Elk jaar vieren de inwoners hier carnaval onder de naam Kloosterwieke en waar groots uitgepakt wordt en mensen komen kijken.

Meer informatie over de woning en de omgeving vind je op www.oudeweg7.nl

Oplevering in overleg.

Proclaimer
Zwanenburg Makelaardij is verantwoordelijk voor de inhoud van deze informatie en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Je kunt ervan uitgaan dat de teksten, kenmerken en maatvoeringen met de grootste zorgvuldigheid zijn opgesteld en berekend. Kom je desondanks toch iets tegen dat niet correct of verouderd is, dan stellen wij jouw reactie bijzonder op prijs.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 395.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
3
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
zadeldak
Voorzieningen
dakraam, tv kabel en rookkanaal

Energie

Energielabel
C
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 1998 van Nefit EC HRC 22 H, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
135 m²
Perceeloppervlakte
373 m²
Inhoud
529 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
7 m²
Buitenruimte oppervlakte
19 m²

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum en in woonwijk
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 135 m² en is gelegen op het westen

Garage / Schuur / Berging

Garage
vrijstaande houten garage
Parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Schuur/berging
vrijstaand hout
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*