Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31
Noordendijk 31

Noordendijk 31

Dordrecht

€ 598.000,- k.k.

Omschrijving

Sprakeloos zo mooi! Dit enorme pand is met veel liefde onderhouden en afgewerkt. Oud ontmoet nieuw: de 'authenticiteit' is bewaard gebleven en gecombineerd met een hedendaagse 'touch'. Om u alvast in de sfeer te laten komen beginnen we 2 eeuwen terug.

Noordendijk 31-33 is omstreeks 1893 gebouwd en vanaf 1919 tot 1930 is er nummer 31 een hulppostkantoor gevestigd om onder andere de binnenvaart van dienst te zijn. Waarin de beambte woonde en werkte. De meeste huizen in deze buurt werden bewoond door varensgezellen, zoals schippers, (sleepboot)kapiteins, stuurlieden en machinisten. De Riedijkshaven, thuishaven van veel sleepboten, was vlakbij.

Er zijn twee loketten aanwezig en een telefooncel voor de buurt, die nu in gebruik is als toilet. De loketten zijn gelijk aan de loketten van het voormalig oude hoofdpostkantoor op het begijnhof. In 1934 had het pand ‘geen bestemming’ en was de postdienst dus blijkbaar vertrokken.

In 1938 was er vervolgens een lokaal groentendistributie voor werklozen. Gedurende de oorlog werden de loketten gebruikt voor voedseldistributie en hierna heeft het pand nog vele winkelfuncties gehad. Nummer 33 heeft altijd een woonfunctie gehad.

In 1993 heeft de huidige eigenaar het pand volledig gerenoveerd en samengevoegd tot 1 woning. Splitsen is mogelijk. Daarnaast is het pand uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een B&B.

Op dit moment is het pand een gemeente monument.

Bovenal is dit een zeer prettig en sfeervol woonhuis met grote vertrekken. De ligging is zeer centraal met alle voorzieningen op loop- en fietsafstand: kinderopvang, scholen, winkels, de stadsmarkt, Fast Ferry naar de Veerhaven Rotterdam, het natuurgebied De Hollandse en Brabantse Biesbosch, zwembad, schaatsbaan, ziekenhuis en diverse uitvalswegen.

Wie wil er niet wonen en genieten op deze fraaie plek in de historische binnenstad van Dordrecht nabij het punt waar de drie rivieren elkaar kruisen. Kortom absolute topklasse op toplocatie.

Globale indeling daar wij verwijzen naar de uitgebreide plattegronden.

Kelderverdieping:
Ruime kelder met bijkeuken en overloop. Vanuit de bijkeuken komt men in de prachtige stadstuin met een 'walnoten' boom. Via de tuin kan men de straat betreden en vanuit de tuin is er een wenteltrap naar de 1e verdieping.

Begane grond:
De geschiedenis hierboven benoemd is qua indeling nagenoeg hetzelfde. Echter is er door de huidige eigenaar o.a. 2 slaapvertrekken gecreëerd en een ruime 'onbestemde' ruimte, welke vrij in te vullen is als bijvoorbeeld woonkamer of kantoor. Tevens bevind zich op de begane grond een extra badkamer.

1e verdieping:
De woning profileert zich door de gebogen vorm welke duidelijk terugkomt in de woonkamer en ruime leefkeuken. Door de vele raampartijen zijn deze vertrekken heerlijk licht. De woonkeuken kan eigenlijk wel het centrale punt van de woning worden genoemd. Hier kan men menig uur goed vertoeven: de ruimte voor een riante eettafel en werkelijk alle denkbare apparatuur qua inbouw is aanwezig. Aangrenzend aan de keuken heeft men een pandbreed terras met de wenteltrap naar de tuin.

2 verdieping:
Hier treft men 3 ruime slaapvertrekken, een riante badkamer en een beschut dakterras.

Resumé:
Nogmaals een absolute toplocatie in het historische centrum gelegen van de oudste stad van Zuid-Holland, royaal licht en gemeente monumentaal herenhuis met veel ruimte en een sfeervolle stadstuin. In 2003 is er een geheel nieuwe fundering geplaatst.

Tot kijk op nummer 31-33 aan de Noordendijk!
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 598.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
herenhuis
Type woonhuis
hoekwoning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
samengesteld dak
Bijzonderheden
monumentaal pand

Energie

Energielabel
C
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
264 m²
Perceeloppervlakte
129 m²
Inhoud
783 m³
Buitenruimte oppervlakte
14 m²

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
in centrum
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*