Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a
Molenweg 73a

Molenweg 73a

Diepenveen

€ 1.795.000,- k.k.

Omschrijving

Slechts heel af en toe doet zich de gelegenheid voor een villa te kopen waaraan alles klopt.

De villa is gebouwd in 1925, ontworpen door architect Klaas Kuipers en later bewoond door de Deventer fabrikantenfamilie Ankersmit. Bij deze villa kan je meteen je hele wensenlijstje afvinken; schitterende ligging, royaal en zonnig bosperceel aan de rand van het dorp. Werkelijk subliem onderhouden en veel sfeer die de bouwstijl met zich meebrengt. De hand van de huidige eigenaren is zichtbaar. Zorgvuldig, ingetogen, sfeervol, modern en passend bij de architectuur. De villa is in optima forma en... te koop!

Vanaf de Molenweg is het huis niet te zien. Als de toegangspoort zich opent, rijd je het knerpende grindpad op onder de bomen en langs het gazon. Omrand door bloeiende heesters en een glad gazon staat het huis te stralen in de zon en heet je welkom. Je ziet het direct, het is een warm en uitnodigend huis. Het is het statige landhuis en ook de plek die je direct omarmt.
De bijzondere details geven allure, de klokkenstoel bovenop het met pannen gedekte dak, de roedeverdeling in de vensters, de fraaie portalen voor de toegangsdeuren.

Auto's kunnen meer dan royaal geparkeerd worden op het terrein of in de authentieke houten garage (een origineel koetshuis). Lopend naar de entree valt je op hoe de majestueuze bomen het terrein omzomen.

In de hal wordt je eerste indruk bevestigd: Wat een fraaie entree, de bordestrap met vide, het licht, het vele glas, de eigenaren hebben de subtiele toetsen aangebracht die het geheel vervolmaken. De hal geeft ook toegang tot de kelder van ruim 20m2 die als bergruimte kan dienen, maar waar zeker ook mooie wijnen bewaard kunnen worden.

Er is een woonkeuken waar de meest fanatieke hobbykok zijn/haar dromen kan waarmaken. Een kwaliteitsinrichting met alle benodigde apparatuur die ondersteunend zijn bij ingewikkelde creaties of een snelle maaltijd. Ook is er ruimte voor een flinke tafel voor familie- en vriendendiners. Natuurlijk zet je de tuindeuren open om zo de vogels in je eigen park te horen fluiten.

Aangrenzend is de sfeervolle woonkamer met massief eiken vloer, de haard, het kenmerkende balkenplafond en vooral het prachtige licht dat aan oost- zuid- en westzijde de kamer instroomt. De dubbele tuindeuren geven toegang tot de hardhouten veranda die pal op het zuiden ligt. Als je daar 's avonds stilletjes op je terrasstoel zit, is de kans groot dat je eekhoorntjes in de bomen ziet klimmen.

De begane grond herbergt ook een werkkamer en een bijkeuken met kastruimte en aansluiting voor was-apparatuur.

Vanuit de hal met vide leidt de bordestrap naar de eerste verdieping. De overloop rond de vide geeft toegang tot vier slaapkamers en twee badkamers die zeer compleet zijn uitgerust. De master-bedroom heeft dubbele deuren naar het balkon dat zich op de veranda bevindt.

Op de tweede verdieping, hoog in de samengestelde kap, leidt de overloop naar een knusse slaapkamer met een eigen badgelegenheid met wastafel en douche, een 6e, zeer royale kamer die momenteel als werkkamer in gebruik is, een inloopkast en een berging. Uiteraard is er een separaat toilet op deze verdieping.

Tot slot is er een vliering, een praktische bergruimte.

Het dorp Diepenveen is rond de resten van het vrouwenklooster Diepenveen tot ontwikkeling gekomen. In 1841 stonden er zeven huizen met vijftig inwoners. In 1999 is het bij de aangrenzende Gemeente Deventer gevoegd, maar heeft desondanks een eigen karakter behouden. Diepenveen heeft uitgebreide eigen voorzieningen zoals winkels en scholen, maar ook een eigen golf- en rugbyclub en een heel fraai geschakeerd landschap. Voor de stedelijke voorzieningen is de historische Hanzestad Deventer vlakbij. Diverse culturele en culinaire mogelijkheden, vele (water)sportaccommodaties en natuurlijk de fraaie IJsselvallei zijn speerpunten van de prachtige omgeving.

Woonoppervlak: 325 m2
Perceel oppervlak: 7.440 m2
Optioneel aangrenzend bosperceel bij te kopen: 3.995 m2
Afstand tot de A1: 15 autominuten
Afstand tot NS station: 10 autominuten
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.795.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
villa
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
samengesteld dak
Voorzieningen
buitenzonwering, mechanische ventilatie, alarminstallatie en rookkanaal

Energie

Energielabel
C
Verwarming
c.v.-ketel, open haard en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2008 van Atag, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
325 m²
Perceeloppervlakte
7.440 m²
Inhoud
1.295 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
24 m²
Buitenruimte oppervlakte
76 m²

Indeling

Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6

Buitenruimte

Ligging
aan bosrand en beschutte ligging

Garage / Schuur / Berging

Garage
vrijstaande houten garage
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*