Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A
Maximiliaanstraat 16A

Maximiliaanstraat 16A

Rotterdam

€ 295.000,- k.k.

Omschrijving

Vraag jij je al even af waar toch die leuke woning met verrassend veel ruimte op een toplocatie blijft? Dan is dit gave stekkie aan de Maximiliaanstraat in Rotterdam Charlois de ultieme kans om te pakken. Het huis is, met maar liefst 3 grote slaapkamers en bakken aan licht en ruimte, helemaal klaar om jou tal van mogelijkheden te bieden. Dat wordt maximaal genieten!

Het appartement is gelegen in het karakteristieke Oud-Charlois in het Rotterdamse stadsdeel Charlois - een plek die in de jaren ‘40 en ’50 flink gegroeid is, maar waar het oude karakter niet vergeten wordt. Hoewel de buurt het authentieke karakter nog altijd ademt zijn de inwoners hier relatief jong, wat de buurt erg toegankelijk maakt voor starters. De ligging van de wijk, nabij de hotspotgebieden van het hippe Katendrecht, de mooie Wilhelminakade en het welbekende Zuiderpark, maakt dit dan ook de perfecte uitvalsbasis voor levensgenieters.

In en rondom de wijk vind je diverse winkels, sportgelegenheden, openbaar vervoersmogelijkheden, (basis)scholen en uitvalswegen. Aan de zuidkant ligt daarnaast het Zuiderpark met kinderboerderij De Molenwei en diverse sportfaciliteiten voor jong en oud. De buurt grenst direct aan de Maashaven, waar het uitzicht over het water simpelweg niet te missen is. De Maassilo staat bekend als een populaire evenementenlocatie en maakt de buurt levendig en aantrekkelijk voor de gehele stad. Ook het winkelcentrum Zuidplein is met haar dagelijkse faciliteiten en leuke winkels in de nabije omgeving te vinden en biedt Theater Zuidplein de mogelijkheid tot mooie culturele belevingen. Gek op rust en een groene omgeving? Ook dan zit je in Charlois goed. Maak een wandeling naar het noorden en geniet van het prachtige uitzicht over de Nieuwe Maas en de stad. Wil je graag het bruisende stadscentrum ontdekken? Geen probleem. Charlois is de eerste wijk die je tegenkomt wanneer je de Maastunnel uitkomt. Andersom betekent dit dat je via de Maastunnel, net als via de Erasmusbrug, in no time middenin het centrum van Rotterdam staat. Ideaal dus!



Indeling


Eerste woonlaag (2e verdieping)

Wanneer je via de voordeur een vaste trap oploopt, kom je op de eerste woonlaag van jouw huis terecht. En dat wil je! Hier heb je namelijk niet alleen toegang tot de toiletruimte met hangend closet en fonteintje, maar ook tot de eerste van de drie slaapkamers én de leefruimte van de woning. Laten we bij de slaapkamer starten.

De eerste slaapkamer die de woning rijk is (circa 4.37 x 3.09 meter) ontdek je aan de voorzijde van de eerste woonlaag. Deze kamer beschikt over alle elementen om straks een prettige ruimte te vormen voor welk doel dan ook. De ruimte, de grote hoeveelheid lichtinval en de mooie laminaatvloer (die overigens door de gehele woning ligt) zijn allemaal al voor je geregeld. Jij kan dus meteen aan de slag met het inrichten en stylen.

Op naar de living (circa 4.37 x 4.43 meter). Daar zal je meteen zien dat de nagenoeg vierkante vorm, de aangename hoeveelheid lichtinval door de grote raampartijen en de gave vloer hier al een behoorlijk goed startpunt vormen. Heb je de leuke details, zoals het karakteristieke plafond al gespot?

Tijd om de ruimte te vullen met jouw spullen! Creëer bijvoorbeeld een cozy zitgedeelte aan de linkerzijde van de woonkamer, terwijl je aan de rechterzijde een grote eettafel plaatst. Het laatstgenoemde deel grenst dan ook aan de keuken, waardoor je tijdens het kokkerellen kan blijven kletsen met jouw gezelschap. Gezellig, toch?

Dat kokkerellen wordt trouwens mede mogelijk gemaakt door de mooie, moderne, woonkeuken (circa 2.43 x 3.29 meter), die komt in de vorm van een kookeiland en wandopstelling voorzien van allerlei handige inbouwapparatuur als een koelkast, vriezer, vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron en koffiezetapparaat.

En dan hebben we het cadeautje van de living nog niet eens genoemd: het ruime balkon op het noordoosten (circa 4.67 x 1.37 meter). Hier realiseer je in no time een geweldige buitenruimte om met vrienden en familie te genieten van de zomerzon en frisse lucht.



Tweede woonlaag (3e verdieping)

Via een vaste trap kom je op de overloop van de tweede woonlaag, waar je toegang hebt tot de overige twee ruime slaapkamers en de badkamer. In de hal ontdek je tevens de cv-kast (Remeha, 2015). Zullen we naar de rest gaan kijken?

De twee slaapkamers (respectievelijk circa 4.03 x 4.57 meter en 4.43 x 3.96 meter) liggen over de volledige breedte van de verdieping aan de voor- en achterzijde. De ruimtes zijn voorzien van veel daglichttoetreding door de raampartijen en door de keurige afwerkingen en het rustige kleurgebruik kan je de kamers helemaal naar eigen wens stylen. De schuine wanden en speelse plafonds verzorgen hier nog meer sfeer en de waanzinnige kamer aan de achterzijde beschikt over maar liefst twee dakkapellen.
Creëer hier dus gemakkelijk jouw oases van comfort, voor een heerlijke nachtrust. Mocht je nu geen drie slaapkamers nodig hebben, dan kan je een van deze ruimtes óf de slaapkamer beneden natuurlijk ook gebruiken voor andere doeleinden. Heb je bijvoorbeeld geen behoefte aan een mooie thuiswerkplek?

De badkamer (circa 2.23 x 3.13 meter) is in het midden van de tweede woonlaag gelegen en beschikt over grijs-witte betegeling, een inloopdouche, een wastafel, een toilet en een heerlijk ligbad waarin je volledig tot rust kan komen. Door de ruimte beschik je in de badkamer, mocht de huidige stijl toch niet helemaal binnen jouw smaak passen, over alle mogelijkheden om dingen aan te pakken en aan te passen. Wat wil je nog meer?


Bijzonderheden

-Gaaf 4-kamer appartement in het karakteristieke Charlois in Rotterdam;
-Eigen opgang naar de 2e verdieping (geen buren die je tegenkomt);
-Eigen grond;
-Verrassend veel ruimte en lichtinval en een goede basis;
-Ruim balkon op het noord oosten;
-Gesitueerd op korte afstand van het stadscentrum;
-Bouwjaar circa 1925;
-Woonoppervlakte circa 97 m²;
-Energielabel word op korte termijn aangeleverd, indicatief een C.
-Inhoud circa 340 m³;
-Drie grote slaapkamers;
-Ruime living met moderne woonkeuken v.v. alle apparatuur;
-Verwarming en warm water middels combiketel (eigendom, Remeha 2015)
-Kunststof kozijnen, volledig geïsoleerd en HR++ glas;
-Mooie laminaatvloer met hoge plinten;
-Keurig gestuukte wanden;
-Alle ruimte en mogelijkheid om het naar wens in te delen en te stylen;
-Openbaar vervoervoorzieningen om de hoek;
-In de directe omgeving van scholen, winkels, horecagelegenheden en recreatiemogelijkheden;
-Nabij uitvalswegen;
-VvE actief, bijdrage zal op korte termijn worden bepaald;
-Projectnotaris, verkoper heeft de woning niet zelf bewoond;
-Pak jij deze kans?



Interesse in dit huis? Schakel direct je eigen aankoopmakelaar in. Een aankoopmakelaar komt op voor jouw belangen en bespaart tijd, geld en zorgen. Bij ons zijn alle aankoopmakelaars welkom om jouw belangen te behartigen. Adressen van goede (collega) aankoopmakelaars in Rotterdam kan je bij ons opvragen.

Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk gehouden en/of aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten en/of onvolkomenheden in de gegevens.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 295.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
maisonnette
Aantal woonlagen
2
Woonlaag
2
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Open portiek
nee
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
samengesteld dak
Voorzieningen
mechanische ventilatie en rookkanaal

Energie

Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2015 van Combiketel Remeha, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
97 m²
Buitenruimte oppervlakte
6 m²

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, open ligging en in bosrijke omgeving

Garage / Schuur / Berging

Parkeergelegenheid
openbaar parkeren, betaald parkeren en parkeervergunningen
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*