Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10
Magdalenastraat 10

Magdalenastraat 10

Utrecht

€ 998.000,- k.k.

Omschrijving

Royaal en karakteristiek woonhuis op een fantastische plek in het Museumkwartier!

Stedelijk wonen inclusief het comfort van een gemoderniseerde woning? Dat kan! Deze woning biedt het beste van twee werelden! De woning is gelegen midden in het historisch centrum van Utrecht, waar historische charme naadloos samensmelt met het bruisende stadsleven. De woning heeft alles wat een moderne levensstijl verlangt, gecombineerd met een vleugje historische charme. Tussen 2014 en 2015 is de woning door de huidige bewoonster met liefde gerestaureerd, gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebouwd, met behoud van het originele karakter. Van binnen betovert de woning met zijn hoogstaande afwerkingsniveau, gekenmerkt door onder andere de prachtige houten vloeren, hoge plafonds, grote raampartijen en luxe badkamer. Daarnaast beschikt de woning over een riante woon-eetkamer met open keuken, 4 slaapkamers, een geweldige loft met de originele houten dakspanten en uitzicht op de domtoren! Hier val je in slaap met op de achtergrond het klinken van het carillon van de Dom! In de zonnige stadstuin kun je lekker vrij zitten en is het een heerlijke plek om te BBQ’en. Bovendien is de tuin te bereiken via een afgesloten achterom.

Kortom: Ben jij op zoek naar een kans om je droomhuis te kopen in het historisch centrum van Utrecht in een oase van rust? Dan ben je hier op het juiste adres!

Indeling

Begane grond:
Entree, hal met meterkast, trapopgang, toilet, toegang tot de woonkamer en de keuken. De woonkamer met bankopstelling bevindt zich aan de voorzijde. De hoge ramen i.c.m. de hoge plafonds geven een licht en ruimtelijk gevoel. Bovendien kun je in de woonkamer genieten van de sfeer en de warmte van de houthaard. Aan de achterzijde is er een open leef-keuken gesitueerd. De keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. De tuin kan worden bereikt door middel van de openslaande deuren van de grote glazen pui. De tuin is ook te bereiken via het afgesloten achterom. De wanden en plafonds zijn strak gestuukt en de afwerkvloer is een lamelparket van eikenhouten.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met toegang tot 2 slaapkamers en de badkamer, de zeer royale en lichte slaapkamer aan de voorzijde is L- vormig en woningbreed. Aan de achterzijde is er nog een ruime slaapkamer. In beide slaapkamers zijn de originele houtendekvloeren terug te vinden. Vanuit de overloop is er direct toegang tot een moderne badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping is verdeeld in 2 ruimten. Aan de voorzijde is er een werk- slaapkamer en aan de achterzijde is er een zeer royale slaapkamer met vrijstaand ligbad en vaste kast. Vanuit deze kamer is er toegang tot de bergzolder boven de voorkamer. Wat de tweede verdieping extra bijzonder maakt zijn de vrije hoogte, het directe daglicht mede door 2 dakramen en het zicht op de houten dakspanten.

Omgeving:
De Magdalenastraat is gelegen aan één van de leukste zijstraatjes van de Nieuwegracht in het Museumkwartier met de oudste en leukste winkelstraat van Utrecht, de Twijnstraat, en het Ledig Erf met het Louis Hartloper Complex om de hoek! De woningen zijn allemaal uit het begin van de vorige eeuw. Het is een gezellig straatje met bankjes voor de huizen en groen op straat. De omgeving biedt een overvloed aan voorzieningen, waaronder gezellige cafés, leuke restaurantjes en diverse winkels en speciaalzaken. Daarnaast zijn verschillende mooie parken binnen handbereik, perfect voor ontspannende wandelingen en buitenactiviteiten. De nabijheid van uitstekende scholen en goede vervoersverbindingen maakt deze buurt ook ideaal voor gezinnen. Ondanks de centrale ligging is de Magdalenastraat zeer rustig aangezien het een doodlopende straat is voor auto’s.

Bijzonderheden:

- Bouwjaar 1906
- Woonvloeroppervlakte 143 m2 conform nen 2580
- Erfpacht eeuwigdurend afgekocht (AV 1989)
- Unieke woonplek aan autoluwe straat
- Gehele woning tussen 2014/2015 gerenoveerd en vernieuwd
- 4 slaapkamers
- 8 zonnepanelen, accu ready geïnstalleerd in 2024
- Schilderwerk buiten uitgevoerd en voegwerk voorgevel vernieuwd in 2024
- Energielabel A
- Barbas houtkachel
- CV combiketel Intergas 2015 jaarlijks onderhouden
- Achterom, fietsen droog stallen
- Parkeren middels parkeervergunning of parkeergarage ABC-straat
- Oplevering in overleg
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 998.000,- k.k. inclusief BTW
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
tussenwoning
Aantal woonlagen
3
Bouwvorm
bestaande bouw
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
samengesteld dak
Voorzieningen
mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2015 van Intergas, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
143 m²
Perceeloppervlakte
77 m²
Inhoud
515 m³
Buitenruimte oppervlakte
3 m²

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg en in centrum
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 18 m² en is gelegen op het noordwesten

Garage / Schuur / Berging

Parkeergelegenheid
openbaar parkeren, betaald parkeren en parkeervergunningen
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*