Omschrijving

Ruimte, rust en mogelijkheden op de Lingedijk in Oosterwijk!

Op slechts 10 minuten fietsen van Leerdam ligt een grote woonboerderij op een ruim perceel. Hier geniet je van landelijke rust en heb je tegelijkertijd ook de stedelijke voorzieningen dichtbij!
Hoewel de boerderij liefde en aandacht behoeft, biedt de woning veel mogelijkheden voor de handige koper. Met een uitgestrekte woonkamer en open keuken op de begane grond, compleet met plavuizen en zichtbare houten balken, ademt het interieur alleen al ontzettend veel karakter. De woning telt in totaal vier slaapkamers en twee badkamers, waarvan 2 slaapkamers en 1 badkamer zich op de begane grond bevinden. Achter de woning vind je een ruime schuur met een overkapping waar het goed toeven is. Verder omvat het perceel een open schuur, een kleine boomgaard met fruitbomen zoals kersen, appels en hazelnoten en een weiland dat zich daarachter verder uitstrekt.
Dit is een unieke kans om een karakteristieke boerderij om te toveren tot jouw droomwoning!

Wij adviseren je de brochure van deze woning te downloaden van onze website. In deze brochure vind je tevens uitgebreide informatie en extra foto's, plattegronden en kadastrale gegevens.


Indeling
Fraaie entree met aan weerszijden van de voordeur grote glazen raampartijen. Dit glas wordt doorgetrokken naar de tussendeur die de hal van de woonkamer scheidt. Vanuit de hal is er enerzijds toegang tot de keuken en de woonkamer en anderzijds toegang tot de slaapkamers, het toilet en badkamer. De vide-indeling zorgt voor een ruimtelijk gevoel en veel lichtinval. De gehele begane grond is voorzien van plavuizen.

In de vroegere deel is een grote, open woonkamer gecreëerd die wordt gekenmerkt door de vele houten balken - zowel aan het plafond als in de kamer zelf - een open haard, houtkachel en de staldeur naar de tuin. Op de plek waar vroeger de staldeuren hebben gezeten, is nu een mooi halfrond raam geplaatst, waardoor het contact met de tuin en achtergelegen stal optimaal is.

De landelijke keuken met crèmekleurige keukenkastjes biedt zeeën van ruimte om keukengerei op te bergen. De keuken is daarnaast uitgerust met een porseleinen spoelbak en een 5-pits gasfornuis. Een loopdeur leidt naar de bijkeuken, waar de wasmachine staat opgesteld en je eveneens een werkblad met spoelbak vindt.

Aan de voorzijde van de woning liggen twee slaapkamers, een van 15m2 en een van 13m2 groot. De eerstgenoemde slaapkamer en de hal bieden beiden toegang tot de badkamer (10m2), welke is voorzien van een ligbad, inloopdouche, wasmeubel, toilet en bidet.


Eerste verdieping
Op de eerste verdieping vind je zowel aan de voor- als achterzijde een slaapkamer van 12m2. Naast de slaapkamer aan de voorzijde is nog een kleinere, tweede badkamer, uitgerust met douche, wastafel en toilet. De overloop is ruim en biedt veel ruimte voor een extra werk-hobbyplek en over de gehele lengte van de woning is veel kastruimte gecreëerd; aan ruimte geen gebrek!

Tuin
Deze boerderij ligt op een groot perceel dat zich vanaf de dijk uitstrekt richting de weilanden.
Vanaf de dijk loopt de oprit naar beneden … een oprit die wordt gedeeld met de buren van nummer 201A. Rondom de woning ligt de verzorgde tuin, vooral het gedeelte aan de rechterzijde en achterzijde wordt intensief gebruikt.

Achter de woning vind je een ruime schuur met een overkapping waar het goed toeven is. De schuur (voormalige stal) biedt heel veel bergruimte in verschillende ruimtes. Achter deze schuur ligt een open schuur.

Verder wordt de tuin gekenmerkt door een kleine boomgaard met fruitbomen zoals kersen, appels en hazelnoten, een groot gazon omheind door een wit hekwerk en diverse zitjes waar je in alle rust kunt genieten van je eigen oogst.
Vanuit het tuinhuis en de tuin is er natuurlijk het prachtige vrije uitzicht over de weilanden. Voor de natuurliefhebber is deze grote tuin zonder twijfel een droom!


Bijzonderheden
Voor technische kenmerken en bijzonderheden verwijzen wij u naar de brochure.

Oosterwijk is een dorp in de gemeente Vijfheerenlanden (www.vijfheerenlanden.nl). Deze gemeente is op 1 januari 2019 ontstaan door een fusie van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik.
Het dorp Oosterwijk bestaat grotendeels uit lintbebouwing langs de Linge(dijk), ten zuidwesten van Leerdam. Oosterwijk is een van de kleinste dorpen van de provincie Utrecht met ruim 80 huizen en ca. 220 inwoners.
De kerk uit 1871 is een rijksmonument, net als de Joodse begraafplaats op de hoek Lingedijk / Klein Oosterwijk uit 1830.
Nabij Oosterwijk ligt recreatiegebied De Galgenwaard aan de Linge. Hier vandaan vertrekt in de zomermaanden ook het fiets- en voetveer naar Heukelum. In Oosterwijk aan de Lingedijk vind je Herberg de Lingehoeve met een gezellig terras en restaurant.
Voor verdere voorzieningen ben je aangewezen op Leerdam, wat je met de auto binnen 5 minuten bereikt. Gorinchem bereik je -via de prachtige Lingedijk- binnen 15 autominuten.
Het dorp is erg centraal gelegen in Nederland en is makkelijk bereikbaar vanaf de A2 (15 minuten) en de A15 (10 minuten).

Interesse gewekt? Schakel meteen uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 850.000,- k.k.
Status
verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
woonboerderij
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
2
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930
Voorzieningen
rookkanaal

Energie

Energielabel
E
Verwarming
c.v.-ketel, open haard en houtkachel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte cv-ketel uit 2023 van Intergas HRE 36/30A, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
197 m²
Perceeloppervlakte
5.640 m²
Inhoud
775 m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 5076 m² en is gelegen op het noordwesten

Garage / Schuur / Berging

Schuur/berging
vrijstaand steen
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*