Omschrijving

Karakteristieke halfvrijstaande langgevelboerderij welke in de afgelopen periode nagenoeg geheel is gemoderniseerd.
De boerderij is gelegen op een perceel van ca. 2.695m2 met een goede zonligging.

Enkele kwaliteitsaspecten:
- Karakteristieke helft van een langgevelboerderij, gemeentelijk monument.
- Mogelijkheden voor het houden van hobbydieren aan huis.
- Indeling met op de begane grond een grote living, separate keuken, kelderruimte, bijkeuken en voor- en achterportaal. Daarnaast een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
- Sfeervolle centrale schouw met houtkachel.
- Eerste verdieping in twee separate delen, waarbij één gedeelte een appartement met eigen entree, trapopgang en sanitair betreft.
- Dicht bij natuurgebieden als Kampina, Oisterwijkse vennen en bossen en de Loonse en Drunense duinen.
- Nabij ontsluitingswegen
- Centraal tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch nabij Oisterwijk en Vught, met horeca, scholen, NS-station en diverse (sport-)verenigingen.

BEGANE GROND:
De riante living kenmerkt zich door de aanwezigheid van de robuuste houten spantbenen en gebinten welke mooi tot uiting komen door het toepassen van stucwerk tussen deze houten elementen.
De fantastische schouw met houtkachel is een ware eyecatcher in deze ruimte. De schouw dient tevens als roomdivider tussen het achterportaal met de sanitaire ruimtes en het woongedeelte.
De living staat middels een loopdeur in verbinding met de keuken, maar ook de slaapkamer en de trapopgang naar de bovenverdieping zijn vanuit de woonkamer bereikbaar. De raampartijen aan de achterzijde van de boerderij bieden zicht over de achtertuin en de landerijen. Ook is er een loopdeur aanwezig welke directe toegang tot de tuin geeft.

De landelijke keuken is in een hoekopstelling geplaatst en beschikt over voldoende bergruimte. De keuken staat in verbinding met het achterportaal en met de living, hierdoor vormt het een gezellig centraal punt in de boerderij. De keuken is voorzien van een functionele kelder, welke ideaal is voor het opslaan van proviand.
Er zijn goede mogelijkheden om een sfeervolle half open leefkeuken te creëren welke in verbinding staat met de overige woonruimten en daarnaast nog eens zicht heeft over het eigen terrein.
Het achterportaal verbindt de keuken en bijkeuken met elkaar. De bijkeuken is voorzien van natuurstenen aanrecht met goot en hier zijn ook de aansluitingen voor het witgoed aanwezig.

De geheel nieuw gerealiseerde badkamer is fraai uitgevoerd met warme natuurlijke materialen en kleurstellingen. Er is een inloopdouche, ligbad, dubbel wastafelmeubel en toilet aanwezig. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. In de entree van de boerderij is een separaat toilet aanwezig, welke eveneens in dezelfde landelijke sfeer is uitgevoerd.

Op de begane grond is een separate kamer aanwezig welke met een schuifdeur af te sluiten is van de aangrenzende woonkamer. Deze kamer is op het huidige moment in gebruik als slaapkamer, maar zou eveneens prima dienst kunnen doen als kantoor- / speel- of hobbykamer. De trapopgang naar de eerste verdieping brengt u langs de opkamer. Van oudsher een sfeervol knus kamertje, waar u zich heerlijk rustig kunt terugtrekken met een goed boek.

Op de eerste verdieping zijn een tweetal slaapkamers aanwezig, waarvan één kleinere kamer en één kamer van een zeer groot formaat. Middels het anders situeren van de houten tussenwand zijn hier nog diverse indelingen voorstelbaar. Op de eerste verdieping is een separaat appartement aanwezig, welke bereikbaar is middels een eigen, afsluitbare, trapopgang.
Dit appartement kent een open indeling en beschikt over een eigen badkamer met modern sanitair. Ook zijn er diverse voorbereidingen aanwezig voor bijvoorbeeld het plaatsen van een kitchenette. Er is tevens een airco in de ruimte geplaatst om op eenvoudige wijze te koelen en te verwarmen. De zichtbare houten gebinten betreffen ook in dit gedeelte van de boerderij een belangrijk onderdeel van de sfeerbeleving. Dit sfeerbeeld wordt versterkt door het toepassen van de op elkaar afgestemde landelijke en moderne materialen en elementen. Het appartement is voorzien van een open 'vliering' waar eventueel een slaapvertrek te realiseren is.
De moderne badkamer is uitgevoerd met een inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.

BUITEN:
De woning beschikt over een fraaie tuin met zicht over de omliggende akkers en landerijen. Voor wie houdt van het buitenleven, biedt deze locatie u veel rust, ruimte en mogelijkheden voor bijvoorbeeld het houden van hobbydieren of het kweken van uw eigen groenten in een moestuin.

OMGEVING:
De woonboerderij is landelijk gelegen in het dorp Haaren, tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch. Een ideale uitvalsbasis tussen de diverse natuurgebieden in de omliggende omgeving, waaronder de Kampina, Oisterwijkse bossen en vennen en de Loonse en Drunense duinen. Het dorp Haaren, ook wel 'De tuin van Brabant' genoemd, beschikt over vele voorzieningen, zoals kinderdagverblijf, basisschool, supermarkt, winkels, horeca en diverse actieve verenigingen. Het centrum is op slechts 5 minuten fietsafstand gelegen. Tevens zijn de stadjes Oisterwijk en Vught met meerdere voorzieningen, zoals voortgezet onderwijs, het treinstation en de winkels met vele (exclusieve) winkels en restaurants op 10 minuten autoafstand gelegen.

CONTACT:
info@makelaardijmeeuwis.nl | 013-5915219
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 849.000,- k.k.
Status
onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
woonboerderij
Type woonhuis
2-onder-1-kapwoning
Aantal woonlagen
2
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
zadeldak
Bijzonderheden
monument
Voorzieningen
glasvezel kabel

Energie

Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
combi-ketel, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
218 m²
Perceeloppervlakte
2.695 m²
Inhoud
853 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
7 m²

Indeling

Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
buiten bebouwde kom

Garage / Schuur / Berging

Schuur/berging
vrijstaand steen
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*