Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59
Kortenaerstraat 59

Kortenaerstraat 59

Rotterdam

€ 800.000,- k.k.


Open huis op vrijdag 20 september 2024 van 00:00 tot 23:59 uur.

Omschrijving

Welkom in dit prachtige herenhuis gelegen in het centrum van Rotterdam, tussen het Oude Westen en Nieuwe Werk in. Een prachtig pand!
Zo is Centraal Station binnen 2 minuten te bereiken op de fiets. Daarnaast is de wijk goed bereikbaar voor zowel autoverkeer als openbaar vervoer, want metrostations Leuvehaven en Eendrachtsplein zijn beide binnen 5 min loopafstand te bereiken.

De Albert Heijn ligt om de hoek, maar mocht je toch geen zin hebben om te koken en eet je liever buiten de deur? Geen probleem! De wijk biedt veel verschillende keukens, zodat ieder wat kan eten. Uiteraard zijn er overdag en ‘s avonds ook genoeg leuke cafés te bezoeken voor een drankje. Zo is de Witte de With om de hoek gelegen waar de bekendste cafés en kroegen van Rotterdam liggen.

Aan de voorzijde van het herenhuis is nog een prachtige oude gevel terug te zien met een rustiek balkon. Vanuit de entree van de woning betreed je de 1e verdieping. Hier kom je vanuit de trap terecht in een overloop met een toilet en een meterkast. Wanneer je de woonkamer in loopt, zal je een prachtige visgraat parketvloer zien liggen en zal je genieten van het vele licht wat binnenvalt. Dit licht wordt mede veroorzaakt door het balkon wat is gelegen aan het zuidoosten. Aan het plafond kan je nog de originele ornamenten zien wat de woning samen met de schouw een sfeervol geheel geeft.
De halfopen keuken heeft hoogwaardige inbouwapparatuur, biedt voldoende ruimte om te koken en wordt gescheiden van de eetruimte, waar gedineerd kan worden met vrienden en familie.

Wanneer je de trap op loopt naar de 2e verdieping zal je nog de ouderwetse trapleuningen terugzien en kom je wederom terecht in een overloop met een toilet. Vanuit hier zijn er meerdere deuren die openen naar wonderen. Zo zijn er 2 prachtige badkamers aanwezig, die volledig zijn gerenoveerd. De ene badkamer beschikt over een badkuip, 2 wastafels en een douche en de andere badkamer beschikt over een douchecabine, een wastafel, een wasmachine aansluiting en een c.v.- installatie. In het midden van de overloop opent er een deur naar een overheerlijke inloopkast met ook aan beide kanten een deur naar de 2 royale slaapkamers.

Door naar de 3e verdieping, daar vind je een prachtige ruime kamer die volledig open is en hoge plafonds heeft. Deze ruimte heeft een extra keuken op de verdieping, wat het gemakkelijk maakt om drankjes koud te houden voor de heerlijke zomerse dagen op het dakterras. Geniet vanaf het dakterras van het prachtige uitzicht van Rotterdam.

De buurt bevat meerdere voorzieningen, met onder andere het museumpark waar je het Depot Boijmans van Beuningen en de Kunsthal kunt bezoeken. Daarnaast ben je binnen 10 minuten bij Het Park en de Euromast, waar je heerlijk kunt genieten van het prachtige stukje groen midden in de stad. Zo zijn er jaarlijks verschillende soorten festivals te bezoeken in het park en kan je ook genieten van je eigen BBQ of picknick.

Bijzonderheden;
- Bouwjaar 1881
- Woonoppervlakte ca. 187 m2;
- Gelegen op eigen grond;
- Gemeentelijk monument;
- Ontworpen door architect T.L. Kanters;
- Datakabel op iedere verdieping toegepast;
- Actieve V.v.E. van €225,- per maand;
- Ouderdoms- en funderingsclausule van toepassing;
- Oplevering in overleg.

De informatie die verstrekt wordt, dient gezien te worden als een uitnodiging om te bieden of om in gesprek te gaan. Er kunnen geen garanties worden gegeven over de juistheid van deze informatie met betrekking tot de woning. Metz Real Estate vertegenwoordigt de verkoper. Het wordt aanbevolen om een eigen aankoopmakelaar mee te nemen voor de behartiging van uw belangen bij de aankoop van uw toekomstige woning.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 800.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
bovenwoning
Aantal woonlagen
3
Woonlaag
1
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Open portiek
nee
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
samengesteld dak
Bijzonderheden
monumentaal pand
Keurmerken
politiekeurmerk
Voorzieningen
mechanische ventilatie, frans balkon, dakraam en tv kabel

Energie

Energielabel
E
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2014, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
187 m²
Inpandige ruimte oppervlakte
2 m²
Buitenruimte oppervlakte
23 m²

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, in centrum, in woonwijk en beschutte ligging

Garage / Schuur / Berging

Parkeergelegenheid
openbaar parkeren, betaald parkeren en parkeervergunningen
Schuur/berging
inpandig
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*