Kerk appartementen
Kerk appartementen
Kerk appartementen
Kerk appartementen
Kerk appartementen
Kerk appartementen
Kerk appartementen
Kerk appartementen

Kerk appartementen

Dordrecht

€ 559.000,- v.o.n.

Omschrijving

Karakteristiek wonen in de historische binnenstad van Dordrecht!

De Bonifatius ligt in het oudste deel van Dordrecht, tussen het Groothoofd op de kop van de Wijnhaven en de binnenstad. Een aantrekkelijke omgeving in de luwte van het uitgaansleven, waar vrijwel elk gebouw historie ademt. Van karakteristieke panden met authentieke gevels en gedetailleerde ornamenten tot historische herkenningspunten als de eeuwenoude Groothoofdspoort.
Winkels, musea, cafés, restaurants: in de nabije omgeving van De Bonifatius vind je alle voorzieningen die je van een dynamische stad als Dordrecht mag verwachten.
En wat ook heel leuk is: de appartementen liggen vlak bij de Wijnhaven, vanwaar je prachtige rondvaarten maakt. Bijvoorbeeld door de historische binnenstad van Dordt, over de Merwede of naar de Biesbosch.

De Bonifatius is een uniek transformatieproject in de bijna tweehonderd jaar oude Bonifatiuskerk. In dit karakteristieke pand aan de Wijnstraat, voor vele Dordtenaren ook bekend als voormalig onderkomen van poppodium Bibelot, worden diverse unieke appartementen ontwikkeld. Van een fraaie tuinwoning en karakteristieke woon/werkwoningen tot luxe appartementen met adembenemend uitzicht. En dat is nog niet alles. In het middengedeelte van het gebouw kun je gezellig een kop koffie drinken en/of naar de sportschool! Naast het kerkgebouw, in de oude muziekschool, komen nog eens zes appartementen. Ook die beloven stuk voor stuk bijzonder te worden!

Kerkwoningen:
Het bijzondere aan De Bonifatius is dat het oorspronkelijke karakter van de kerk op een mooie manier behouden blijft. De authentieke gewelven en kolommen blijven in het zicht en geven de woningen extra grandeur. De prachtige glas-in-loodramen worden hersteld. En om meer licht te creëren, worden nieuwe ramen toegevoegd. Bijvoorbeeld in het middengedeelte, waar onder meer een koffiebar en city gym komen.
De unieke appartementen in de kerk doen elk iets bijzonders met het gebouw. De luxe appartementen bevinden zich boven het middengedeelte. Zij bieden, via raamopeningen in de kap, adembenemende uitzichten over de stad. De woonkamers van de zes woon/werkwoningen bevinden zich letterlijk in de gewelven en hebben een hoogte tot maar liefst 4,5 meter! Ook heeft elke woning twee oude kerkramen, waarvan één glas-in-lood.

Algemene informatie:
* Vanaf € 459.000,- vrij op naam
* Woonoppervlakte vanaf 106 m2 t/m 129 m2
* Keukencheque
* 2 slaapkamers, optie voor 3 (afhankelijk van type)
* Mogelijkheid tot kopen van parkeerplaats met geautomatiseerd parkeersysteem
* Oplevering 1e kwartaal 2022
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Koopsom
€ 559.000,- v.o.n.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
maisonnette
Aantal woonlagen
3
Woonlaag
1
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
nieuwbouw
Open portiek
nee
In aanbouw
ja
Bijzonderheden
monumentaal pand
Voorzieningen
mechanische ventilatie en frans balkon

Energie

Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2021 van HR CW5, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
124 m²

Indeling

Aantal kamers
1

Buitenruimte

Ligging
in centrum
Lees meer

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*