Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A
Kapelweg 1A

Kapelweg 1A

Almen

€ 1.180.000,- k.k.

Omschrijving

Comfortabel wonen in een weelderig paradijs in de westelijke Achterhoek

Tussen de landerijen, verscholen in een groene oase net ten noorden van het dorpje Almen en het Twentekanaal, ligt deze ruime en comfortabele vrijstaande woning met ruim 2 hectare eigen grond en een grote woonoppervlakte van 261 m2. U woont hier midden in het bijzondere Achterhoekse coulisselandschap en toch met veel faciliteiten binnen handbereik. De afslag Deventer (A1) ligt bovendien op slechts 15 autominuten.
De woning is beschut gelegen in de bosrand, omgeven door een ruime tuin met een schitterend uitzicht aan de achterzijde en heeft meerdere bijgebouwen, waaronder een karakteristieke kaploods en een vrijstaande werktuigberging/garage.
Almen is een typisch Achterhoeks brinkdorp dat zichzelf omschrijft als “groen, gemoedelijk en gastvrij”. Het heeft onder meer een openbare basisschool, een kleine supermarkt, een huisartsenpraktijk, diverse horecagelegenheden, meerdere sportaccommodaties en misschien wel het mooiste openluchtzwembad van Nederland, gelegen aan het meanderende riviertje de Berkel. Het dorp kent een actief verenigingsleven waarbij iedereen welkom is. Almen wordt omgeven door meerdere landgoederen en natuurgebieden waardoor het er prachtig wandelen en fietsen is.

Op circa 6 kilometer van Almen ligt de Hanzestad Zutphen met een gezellige, deels middeleeuwse binnenstad. Zutphen telt meerdere middelbare scholen, waaronder tweetalig onderwijs en een Vrije School, en heeft verder een unieke bibliotheek, een schouwburg, een bioscoop, diverse musea en vele horecavoorzieningen. Ook heeft Zutphen een NS Intercitystation.

Indeling

Op de benedenverdieping leidt een entree, waar zich ook een separaat toilet bevindt, naar een riante, moderne woonkeuken met allerhande inbouwapparatuur en een lichte woonkamer met grote raampartijen die is voorzien van een gezellige houtkachel. Naast de woonkamer bevindt zich een half-afgesloten ruimte, momenteel in gebruik als kantoor, die op simpele wijze kan worden omgebouwd tot een slaapkamer voor nog meer levensloopbestendigheid. Direct aansluitend op deze ruimte is er een nette, comfortabele badkamer met toilet en inloopdouche, dubbele wastafel met wastafelmeubel en designradiator.
Een schuifdeur in de woonkamer geeft toegang tot een overkapt terras op het westen en de tuin.
De keuken biedt ook toegang tot de tweede, inpandige garage, die momenteel als bijkeuken gebruikt wordt. Hier bevindt zich onder meer een extra aanrechtblok, een wasmachine-opstelling en de toegang tot de technische ruimte met onder meer de cv-opstelling.
De gehele benedenverdieping, met uitzondering van de bijkeuken, is voorzien van een strakke, donkere natuurstenen vloer met vloerverwarming.
De bovenverdieping is bereikbaar met een wenteltrap vanuit de woonkeuken. Op deze verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een grote bergruimte allen voorzien van een vaste wastafel die eventueel omgebouwd kan worden tot een vijfde slaapkamer. Vanuit een van de slaapkamers is de tweede badkamer bereikbaar. Deze heeft een inloopdouche, toilet en een dubbele wastafel met wastafelmeubel. Op de overloop zelf bevinden zich nog een extra toilet en een eenvoudige badkamer met wasmachine en drogeropstelling.

Buitenruimte
Een omschrijving van deze riante woning zou niet compleet zijn zonder het benadrukken van de groene buitenruimte, gelegen in het beschermde Gelders Natuurnetwerk. Deze is door de huidige eigenaren met veel passie op unieke wijze ingericht en beheerd als een weelderige oase met oog voor de natuur. Naast een grote, goed onderhouden tuin rondom het huis is er een grote vijver, meerdere kassen, een waterinstallatie , een moestuin en een boomgaard aan de wegzijde. Aan de achterzijde biedt een verhoogde vlonder een schitterend uitzicht over de aangrenzende landerijen.

Van deze woning hebben wij een aparte objectwebsite ontwikkeld. Stuurt u voor de link een mail naar ons makelaarskantoor.

Bijzonderheden

• Riante woning in een bosrijke omgeving
• Woning is zeer eenvoudig levensloopbestendig te maken
• Opstelling met 21 zonnepanelen in de tuin
• Meerdere bijgebouwen en hobbyruimtes voorzien van elektriciteitsaansluitingen
• Geheel aangelegd bewateringssysteem
• Uitloop aan voor- en achterzijde de vrije natuur in
• Veel beschutting aan de voorzijde, fraai uitzicht over de landerijen aan de achterzijde
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.180.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
villa
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
2
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970
Voorzieningen
mechanische ventilatie, alarminstallatie, zonnecollectoren, rookkanaal, schuifpui, dakraam en glasvezel kabel

Energie

Energielabel
C
Verwarming
c.v.-ketel, airconditioning, vloerverwarming gedeeltelijk en houtkachel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2013 van Intergas Eco 36, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
261 m²
Perceeloppervlakte
20.065 m²
Inhoud
1.066 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
28 m²
Buitenruimte oppervlakte
53 m²

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
aan bosrand, vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen

Garage / Schuur / Berging

Garage
aangebouwde stenen garage
Schuur/berging
vrijstaand hout
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*