Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36
Grotestraat 36

Grotestraat 36

Well L

€ 895.000,- k.k.

Omschrijving

Sommige huizen verdienen een plekje in de schijnwerpers. Treed binnen in La Belle Meuse aan de Grotestraat 36 in Well, een van de oudste woningen in het dorp die nog intact is gebleven na een lange geschiedenis. Dit monumentale pand, dat nu dienst doet als woonhuis en B&B, biedt een unieke kans om iets bijzonders te bezitten in een rustige omgeving. Misschien is deze bijzondere woning precies wat je zoekt om je eigen geschiedenis te schrijven.

La Belle Meuse dateert uit het eind van de 18e eeuw en is de opvolger van een eerder huis. Dit vorige huis is te zien op een tekening van Cornelis Pronk uit circa 1740, compleet met zadeldak en wolfseinden. Hoewel het pand tijdens de oorlog enige schade heeft opgelopen, konden deze gelukkig gemakkelijk worden hersteld. De schuren die ooit achter het huis stonden, zijn in 1882 verdwenen. Inmiddels is het pand volledig gerenoveerd en verbouwd tot een prachtig herenhuis, waar moderne elementen naadloos samengaan met prachtige authentieke details. De woning biedt een woonoppervlak van 311m² en een perceeloppervlakte van 360m². Het energielabel is momenteel onbekend.

Kom binnen in La Belle Meuse...
Via de statige voordeur betreed je de vestibule van het huis. De vele details weerspiegelen direct de oude charme van het pand: de houten balken in het plafond, de brede houten deuren, de lambrisering en de tegelvloer met ruitpatroon. Vanuit de vestibule zijn verschillende ruimtes toegankelijk, en hier bevindt zich ook een toilet.

De benedenverdieping...
De woonkamer baadt in natuurlijk daglicht dankzij de grote raampartijen. De kozijnen met klassieke elementen, het balkenplafond, de houten vloer, de schouw en de grote dubbele deuren met glas-in-lood zorgen voor een charmante sfeer. De woonkamer, gelegen aan de voorzijde van het huis, biedt een fraai uitzicht op de straat en de Maas. Via de dubbele houten deuren met glas-in-lood kom je in het eetgedeelte van de woning.

Vanuit de eetkamer heb je uitzicht op de tuin via openslaande deuren. Ook hier zie je details zoals de grote houten deuren en het balkenplafond terug. De ruimte is verder verrijkt met een kleine, charmante schouw met een houtkachel. Vanuit de eetkamer kom je in de keuken.

De keuken is compact, maar voorzien van alle gemakken: een oven, vaatwasser en gasfornuis. Extra opbergruimte is te vinden onder de trap. Via de keuken bereik je een gang met een prachtige terrazzo vloer en grote, robuuste houten deuren. Vanuit deze gang heb je toegang tot een moderne badkamer met een toilet, bad, douche en een badkamermeubel met waskom. In de naastgelegen ruimte bevindt zich een wasruimte. Aan het einde van de gang bevindt zich een deur die weer leidt naar de vestibule.

Multifunctionele kamer op de begane grond
Deze kamer dient nu als slaapkamer en straalt eveneens charme uit, met authentieke details die de ruimte bijzonder maken. Een unieke eigenschap van deze kamer is de toegang tot de kelder. Deze kelder, rijk aan geschiedenis, is bereikbaar via een luik in de vloer. Een bakstenen trap leidt naar beneden, waarbij je op de tredes een bolling kunt zien die is ontstaan door de vele vaten bier en wijn die hier jaren geleden werden opgeslagen.

Eerste verdieping...
Via de trap vervolgen we onze weg naar de eerste verdieping. Een leuk detail bovenaan de trap is het houten drempeltje waarin de naam van de B&B is verwerkt. Op deze verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers en een badkamer. Twee van de vier slaapkamers zijn met elkaar verbonden. Ook de badkamer is aan deze kamers verbonden, maar kan ook via een deur vanuit de overloop worden betreden. De badkamer is uitgerust met een ligbad, een dubbele wastafel, een toilet en een douche. Een opmerkelijk detail is dat het bad zich bevindt in een voormalige bedstede. Ook hier zie je de houten balken in het plafond en de robuuste houten deuren terugkomen.

Tweede verdieping...
Via de trap op de eerste verdieping kom je via een luik op de tweede verdieping, werkelijk een parel van het huis. Deze studio is voorzien van een woongedeelte, eetgedeelte, keuken, slaapgedeelte en een aparte badkamer. Het is een indrukwekkende ruimte waar de authentieke houten balken in de nok direct in het oog springen. Deze robuuste balken geven de ruimte een rustieke, karaktervolle uitstraling en benadrukken de hoogte van het plafond. De combinatie van het zichtbare hout en de ruime opzet zorgt voor een warme, sfeervolle ambiance die zowel klassiek als tijdloos aanvoelt. De keuken is uitgerust met een combi-oven en een inductiekookplaat. Ook is er een airco-unit aanwezig. Vanuit het slaapgedeelte is er toegang tot een ruime badkamer met een ligbad, toilet en wastafelmeubel.

De tuin...
Klein maar fijn. In het voorjaar van 2024 is de tuin fraai aangelegd en beplant. Er zijn meerdere plekjes in de tuin waar je je even kunt terugtrekken. Zo is er een terras direct aan de woning, maar in het midden van de tuin is er ook een gezellig zitgedeelte om van de zon te genieten. De tuin ligt op het noorden, maar door de diepte van de tuin is er op elk moment van de dag wel ergens zon te vinden. Daarnaast is er een ruime berging aanwezig die extra opslagruimte biedt.

Recht van overpad...
Ten behoeve van het realiseren van een vrije achterom wordt op het perceel achter de woning een recht van overpad gevestigd, waardoor Grotestraat 36 toegankelijk is via een pad, zowel te voet als per fiets, met toegang tot de tuin.

Omgeving van Well...
Well is een charmant dorpje in de gemeente Bergen, gelegen in de provincie Limburg. De omgeving van Well biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor natuurliefhebbers, cultuurzoekers en avonturiers. Zo kun je bijvoorbeeld het Nationaal Park De Maasduinen verkennen, een wandeling maken rondom Kasteel Well, ontspannen bij Recreatiegebied Leukermeer of de prachtige Kasteeltuinen in Arcen bewonderen. Well ligt aan de oevers van de Maas, en de omgeving leent zich uitstekend voor mooie fietstochten en wandelingen langs de rivier.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 895.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
halfvrijstaande woning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
-1906
Dak
zadeldak
Voorzieningen
airconditioning

Energie

Verwarming
c.v.-ketel en houtkachel
C.V.-ketel
gas gestookte cv-ketel uit 2012 van Nefit 2012, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
311 m²
Perceeloppervlakte
360 m²
Inhoud
1.360 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
72 m²

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6

Buitenruimte

Ligging
aan vaarwater
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 160 m² en is gelegen op het noorden

Garage / Schuur / Berging

Schuur/berging
vrijstaand steen
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*