Omschrijving

Welkom bij deze unieke en complete woning in de Groene Spechthof 5 in Leiden.
De woning bestaat uit een speels ingerichte woonkamer en keuken, heeft 3 slaapkamers op de 1e etage, een inpandige garage in het souterrain met nog 2 eigen parkeerplaatsen voor de deur in de kelder van het complex. De zonnige achtertuin maakt het geheel compleet. De Groene Spechthof zegt het al, deze doodlopende straat is gelegen in de Vogelwijk met in de directe omgeving het gemak van Centraal station Leiden, maar ook het LUMC – Alrijne Ziekenhuis Leiden en de uitvalswegen naar de A4 en A44 binnen handbereik.

Maar wat te denken van de heerlijke parken die hier in de directe omgeving te vinden zijn. Denk aan het Bos van Bosman welk praktisch in de achtertuin is gelegen, maar ook naar het Leidse Hout fiets of wandel je zo naar toe. Heb je nog jonge kinderen? Die vermaken zich vast ook nog goed op het parkje direct voor de deur. En voor de kinderen zijn voldoende schoolgemeenschappen die op korte afstand bereikbaar zijn. De centrale ligging is dan ook echt een enorm pluspunt!

De entree is bereikbaar via het houten tussendek tussen de woningen door. Je stapt vanaf het dek de hal binnen met garderobe en toilet. Aan de voorzijde van de woning ligt de complete keuken in U-opstelling. De keuken is uitgevoerd met een natuurstenen aanrechtblad, vaatwasser (2023), 4-pits inductiekookplaat (2022), RVS-afzuigkap, combi-oven (2022), stoomoven, koelkast en vrieskast (2023). Daarnaast heeft het een eetbar, een ideale plek om samen te genieten van een gezellige maaltijd. Heb je iets meer tafelruimte nodig, dan is er op dit niveau voldoende ruimte voor het plaatsen van een eettafel.
Een niveau lager ligt de royale, maar vooral zeer lichte woonkamer. Met een plafondhoogte van maar liefst 3,40 meter! is dit toch wel de eyecatcher van deze bijzondere woning. De schuifpui naar de tuin geeft nog extra daglicht.

De leistenen vloer op de woonvertrekken geven een luxe uitstraling, waarbij de ruimten van keuken en woonkamer nog extra voorzien zijn van vloerverwarming.

In de heerlijke beschutte achtertuin kun je genieten van de laatste zonnestralen. De tuin is ingericht met sierbestrating, groen en houten schuttingen. Via een deur in de schutting en het achterpad sta je zo op de openbare weg.

Terug op het keukenniveau en de trap op zijn we op de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie comfortabele slaapkamers, waarvan er twee aan de achterzijde van de woning zijn gelegen. De hoofdslaapkamer bevindt zich aan de voorzijde en heeft extra zonlichttoetreding door het hoge raam. De badkamer ligt centraal in het midden en heeft naast een ligbad nog een douchecabine, wastafel in meubel en toilet. Ook deze ruimte is uitgevoerd met vloerverwarming. Verder treft je op deze verdieping nog een zeer praktische bergkast met aansluiting voor de wasmachine. Daarin tref je tevens de opstelling van de CV-ketel en de WTW-installatie.

Vanuit de woonkamer een niveau lager lopen we de ruime garageruimte in. Naast de bergkast die hierin is gesitueerd, verschaft het je enorm veel bergruimte wanneer je de auto buiten laat staan. Deze ruimte is afgesloten met een handbediende garagedeur inclusief loopdeur. Naast parkeren in de woning kun je namelijk ook 2 auto’s parkeren direct voor de garagedeur op de gezamenlijke parkeerplaats van de VVE. Deze is toegankelijk via een hellingbaan vanaf straatniveau en bevindt zich onder het houten dek voor de entree van de woning.

Deze drive-in hofwoning typeert zich door zijn unieke stijl en karakter. De open indeling en hoge plafond in de woonkamer zorgen voor een licht en ruim gevoel. Eenmaal binnen zul je ervaren dat dit geen 13 in dozijn woning betreft, maar net dat beetje extra heeft.

De woning maakt onderdeel uit van een VVE welke gezamenlijk de toegangsweg en hellingbaan naar het parkeerdek onderhouden, maar ook het tussenliggende houten dek welke toegang geeft tot alle woningen die behoren bij dit hofje. Het houtendek is ook te bereiken met een rolstoellift. Voor het onderhoud van het gezamenlijke deel wordt maandelijks een bijdrage betaald. Ook wordt er een MJOP bijgehouden.

Deze woning moet je bezichtigen om het optimaal te kunnen inschatten op waarde.
Maak een afspraak en kom het beleven!

Kenmerken van de woning:
- bouwjaar 2002
- woonoppervlakte ca. 113 m2
- perceeloppervlakte 102 m2 eigen grond
- inpandige garage van ca. 26 m2
- houten en aluminium kozijnen voorzien van HR++ glas
- betonnen vloeren
- vloerverwarming in keuken, woonkamer en badkamer
- VVE-bijdrage: € 104,13 p/maand
- mandelig gezamenlijk terrein
- cv-ketel Nefit 2015
- WTW-installatie 2002
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 675.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
tussenwoning
Aantal woonlagen
3
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
2001-2010
Dak
plat dak
Voorzieningen
mechanische ventilatie en schuifpui

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2015 van Nefit, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
113 m²
Perceeloppervlakte
102 m²
Inhoud
453 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
26 m²

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 35 m² en is gelegen op het noordwesten

Garage / Schuur / Berging

Garage
inpandige garage
Schuur/berging
inpandig
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*