Omschrijving

Koopsom vanaf € 1.000.000,--
Prachtig gerenoveerd en luxe afgewerkt halfvrijstaand herenhuis uit 1877 met grote garage, parkeergelegenheid op eigen terrein, een gastenverblijf en een diepe, zonnige tuin aan het water!

Op een fantastische locatie, omringd door groen en water, vindt u deze prachtige woning. Met de karakteristieke charme van een huis uit 1877, maar voorzien van de luxe en het comfort van vandaag. Dankzij de volledige renovatie en modernisering is de woning direct te betrekken, waarbij werkelijk aan alles is gedacht.

De woning heeft energielabel A en beschikt over uitstekende isolatie (o.a. geheel voorzien van triple glas en gasloos), 27 zonnepanelen, vloerverwarming, airconditioning (zowel voor koelen als verwarmen) en een luxe afwerking met gebruik van eersteklas materialen.

Dit fraaie geheel biedt uitstekende mogelijkheden voor een combinatie van wonen en werken, mantelzorg, of gewoon royaal wonen. Het volledig geïsoleerde gastenverblijf met alle voorzieningen en een terras aan het water maakt het geheel compleet.

Wilt u zich ook laten betoveren, net als wij? We nodigen u graag uit om deze woning samen met ons te bekijken!


Ligging:
Dit unieke geheel is rustig gelegen in de dorpskern van het landelijk gelegen Leimuiden.

Sportvoorzieningen, winkels, basisscholen en openbaar vervoer zijn in de directe omgeving aanwezig. Aan de achterzijde van de woning is er vrij uitzicht over groen en water.

Het gezellige dorpscentrum met binnenhaven biedt diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen. Een supermarkt, een slager, een bakker, een groentewinkel en een drogist zijn allen binnen 500 meter gelegen van de woning.

Leimuiden heeft een zeer centrale ligging in het Groene Hart van de Randstad, tussen de grote steden en omringd door water. Het dorp heeft een actief verenigingsleven en watersportliefhebbers komen uitstekend aan hun trekken op deze locatie midden in het Groene Hart en tussen de grote meren (het Braassemermeer en de Westeinderplassen).

Binnen vijf minuten zijn de A4 en de A44 te bereiken, met uitvalswegen richting Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en luchthaven Schiphol.



Indeling
Ruime voortuin met sierbestrating, royale parkeergelegenheid op eigen terrein en directe toegang tot de grote, volledig geïsoleerde garage van maar liefst 50 m². Deze garage kan eenvoudig bij de woning worden getrokken voor extra slaap-, woon- of werkruimte.

Entree van de woning: Ruime hal met vide, hoge plafonds, een garderobe en een zeer uitgebreide moderne meterkast. De elegante toiletruimte is voorzien van een vrij hangend toilet en een natuurstenen fonteintje.

Vanuit de hal heeft u toegang tot de ruime, tuingerichte woonkeuken. Deze keuken geniet veel natuurlijk licht door de grote raampartijen en de dubbele openslaande deuren, en is een uitstekende plek om aan de grote eettafel samen te zitten met gezin, familie of vrienden. De luxe keukenopstelling is uitgerust met een keramisch werkblad, alle denkbare inbouwapparatuur (Siemens) en beschikt over een eet- en spoeleiland.

De zitkamer aan de voorzijde van de woning is voorzien van een sfeervolle houtkachel, een hoog plafond met ornamenten en heeft een fijne verbinding met de keuken door middel van en suite deuren.

De diepe, zonnige tuin is zowel vanuit de keuken als vanuit de garage direct toegankelijk. Het onderheide terras bij de woning vormt bij mooi weer een aantrekkelijke uitbreiding van de woonkeuken. De fraai aangelegde tuin, met een diepte van circa 37 meter, grenst aan het water en beschikt over verschillende terrassen. Deze terrassen bieden u de mogelijkheid om in volledige privacy te genieten van de jacuzzi, of om rustig aan de waterkant te ontspannen op het loungeterras, omgeven door groen en met een vrij uitzicht over het water.

Het gastenverblijf aan de achterzijde van de tuin is verwarmd en geheel voorzien van isolatie. Doordat er een keuken en badkamer aanwezig is, kan het uitstekend gebruikt worden als extra woon-/werk- of slaapruimte. Tevens is ook mantelzorg of kantoor aan huis hier goed mogelijk.

Eerste verdieping
Vanuit de hal op de begane grond is de eerste verdieping te bereiken. Ook op deze verdieping komen stijl en comfort perfect samen.

De ruime overloop, verlicht door een elegant dakraam, biedt toegang tot zowel de bergvliering als de praktische inloopkast/kleedkamer, die veel opbergruimte biedt.

Op deze verdieping vindt u drie royale slaapkamers, elk voorzien van ingebouwde kastruimte en/of een grote dakkapel aan de achterzijde van de woning, met een prachtig uitzicht op de tuin.

De complete badkamer is een mooie combinatie van van luxe en ruimte, uitgerust met een vrij hangend toilet, een ontspannend ligbad, een moderne inloopdouche en een stijlvolle wastafel met badkamermeubel.

De gehele eerste verdieping is afgewerkt met een fraaie visgraat PVC vloer met houtlook en is voorzien van airconditioning.

Tweede verdieping
Via vlizotrap te bereiken bergzolder met veel praktische bergruimte voor spullen die u wellicht niet dagelijks gebruikt, maar wel graag in huis bewaard

Tuin
Zonnige en diepe achtertuin met diverse terrassen en veel groen en water. In de achtertuin kunt u heerlijk relaxen in de jacuzzi, loungen op het hardhouten terras aan de waterkant of barbecueën en gezellig eten op het terras direct bij de woning.

Het gastenverblijf van circa 30m² is verwarmd, voorzien van isolatie en beschikt over alle voorzieningen. Het is een ideale mogelijkheid om te gebruiken als een extra werk-, woon-/of slaapruimte. Ideaal met oudere kinderen, als mantelzorgwoning of als kantoor/praktijk aan huis.

Bijzonderheden
- Bouwjaar: 1877
- Gebruiksoppervlakte 272m² (212m² wonen én een garage van 50m²).
- Perceel: 690m² eigen grond.
- Optimaal geïsoleerd, gasloos, triple beglazing en een energielabel A.
- Begane grond geheel voorzien van vloerverwarming.
- 27 zonnepanelen aanwezig.
- Volledige gerenoveerde/gemoderniseerde woning.
- Grote garage en uitbouw op de begane grond.
- Ideaal gelegen t.o.v. de uitvalswegen naar Amsterdam/Schiphol en Leiden/ Den Haag.
- Ruim bijgebouw/gastenverblijf met alle voorzieningen en tal van
gebruiksmogelijkheden.
- CV ketel in 2020 vernieuwd (elektrisch).
- Warmteboiler die warmte uit de lucht haalt.
- Oplevering in overleg.

Koopsom vanaf € 1.000.000,-- / Vraagprijs € 1.195.000,--
Alle biedingen vanaf € 1.000.000,-- worden in overweging genomen.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Koopsom
€ 1.000.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
herenhuis
Type woonhuis
halfvrijstaande woning
Aantal woonlagen
2
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
-1906
Dak
samengesteld dak
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel, airconditioning, zonnecollectoren, rookkanaal en dakraam

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel, airconditioning, vloerverwarming geheel, warmtepomp en houtkachel
Warm water
elektrische boiler eigendom
C.V.-ketel
electrische combi-ketel uit 2020, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
212 m²
Perceeloppervlakte
690 m²
Inhoud
1.017 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
50 m²
Buitenruimte oppervlakte
9 m²

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
aan water, aan rustige weg, in centrum en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 518 m² en is gelegen op het zuidoosten

Garage / Schuur / Berging

Garage
inpandige garage
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*