Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63
Burgemeester Weertsstraat 63

Burgemeester Weertsstraat 63

Arnhem

€ 1.350.000,- k.k.

Omschrijving

In de statige Burgemeesterswijk gelegen staat dit prachtige, uitgebouwde herenhuis gebouwd omstreeks 1905 met een energielabel C, talloze originele details en een luxe keuken met een New York look & feel. Je stapt de voordeur uit en staat met 2 minuten wandelen in stadspark Sonbeekpark, met 5 minuutjes lopen ben je bij Centraal Station en het City Centrum van Arnhem. Dit herenhuis beslaat een woonoppervlakte van ca. 225 m2, is uitstekend onderhouden, heeft 6 (slaap)kamers en is in 2021 voorzien van een uitbouw met harmonica pui, een gloednieuwe keuken, twee badkamers en een compleet verbouwde zolder.
De in 2021 aangelegde stadstuin met achterom is op het zonnige zuiden gelegen en heeft een prachtige tuinkamer die thans in gebruik is als fitnessruimte. Laat je betoveren door de sfeer van deze woning en maak snel een afspraak voor een bezichtiging!

Alles dichtbij:
In de Burgemeesterswijk vind je alles wat je nodig hebt, van supermarkten en speciaalzaakjes tot hippe bars en restaurants. Je woont op steenworp afstand van het levendige stadscentrum, Centraal station Arnhem is met 5 minuten wandelen te bereiken, maar ook de rust en ruimte van park Sonsbeek is om de hoek. Parkeren kan hier middels een vergunning of voor visite met een tijdelijke parkeerschijf. De wijk kenmerkt zich door de prachtige vooroorlogse herenhuizen en een glooiend straatbeeld met klinkerpartijen.

Indeling:
Begane grond: Entree, vestibule met ornamenten, deur met geëtst glas en glas-in-lood bovenlicht. De hal is v.v. een zwart-wit geblokte vloer en een prachtige trappartij met spijlen.
Er is een modern vrij hangend toilet met een fonteintje en een toegangsdeur naar de provisiekelder voor extra opslag.
Dubbele toegangsdeuren naar de indrukwekkende woonkamer met een plafondhoogte van
ca. 3.3M met een kamer en suite v.v. de originele schuifdeuren en inbouwkasten, houtenvloerdelen, ornamenten plafonds, glas in lood ramen en een marmeren schouwpartij met houthaard. Het eetkamer gedeelte heeft tevens ornamenten plafonds, een marmeren schouwpartij met een houtkachel en loopt door via de schuifdeuren met geëtst glas door naar de uitgebouwde woonkeuken met grote lichtstraat, inbouwspots en een brickwall.

Droomkeuken:
De keuken bestaat uit twee delen, een eiland met een gemarmerd werkblad v.v. een bar en diverse inbouwapparatuur met o.a. een inductiekookplaat met downdraft, combi-oven en een wijnklimaatkast. Er is een glas-in-lood raampartij aangebracht in de voormalige deur naar de hal waardoor er een speelse doorkijk is gecreëerd.
De L-vormige keuken is verder v.v. een Siemens combi-oven, koffiezetapparaat, warmhoudlade, vaatwasmachine, koelkast, vriezer en een Quooker kraan. Vanuit de keuken is er middels een harmonicapui die volledig opengezet kan worden en naadloze overgang tot de besloten stadstuin.

Fraai aangelegde stadstuin:
Via harmonica deur is er een naadloze verbinding met de achtertuin die in 2021 compleet opnieuw is aangelegd. De tuinkamer is in gebruik als fitnessruimte en is door de glazen schuifwanden eenvoudig te openen en met de tuin te verbinden.
Door de omringende leibomen is er veel privacy, wanneer deze in blad staan is er altijd een heerlijke plek om volledig tot rust te komen en ook in de avond is het volop genieten door de aanwezige verlichting. Via de achterom kom je eenvoudig van en naar de tuin met fietsen en kliko’s en de berging biedt extra ruimte voor het tuingereedschap.

1e Verdieping:
Overloop met separaat toilet en toegangsdeur met geëtst glas naar de luxe badkamer v.v. een royale inloopdouche met glazenscherm en inbouwnisje, regendouche, een vrijstaand ligbad, mat zwarte vlakke designradiator, vloerverwarming en een dubbele wastafelkom met lademeubel en spiegelwand.

Deze verdieping heeft een (werk)kamer aan de voorzijde van de woning met openslaande deuren naar het balkon en uitzicht op Sonsbeekpark.
De tweede, royale masterbedroom heeft een hoogte van ca. 3.20M, bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is middels een maatwerkkast verbonden naar de 3e kamer annex op maat gemaakte walk-in-closet met openslaande deuren naar het terras aan de achterzijde van de woning. De gehele 1e verdieping is v.v. houtenvloerdelen.

2e Verdieping:
Middels vaste trap te bereiken overloop met brickwall, drie royale slaapkamers met balkenplafonds met een hoogte van ca. 2.6M en fantastisch uitzicht op het Sonsbeekpark. De tweede badkamer is v.v. een inloopdouche v.v. regendouche, Velux dakvester, vloerverwarming, een wastafel met lademeubel en een spiegel. Er is een separaat modern, vrij hangend toilet met een fonteintje en een wasruimte met de wasmachine-/ droger opstelling en de CV ketel. Vanuit de waskamer is er toegang tot het platte dak waar eventueel zonnepanelen geplaatst kunnen worden. De gehele 2e verdieping is v.v. houtenvloerdelen.

Bijzonderheden:
Bouwjaar ca. 1905;
Woonoppervlakte ca. 225 m2;
De woning is aangemerkt als beschermd stadsgezicht;
Energielabel C;
De woning is grotendeels v.v. dubbel glas;
CV ketel merk: Nefit Trendline HRC30 CW5 bouwjaar april 2021- laatste onderhoud in maart 2024 uitgevoerd;
De woning is in 2021 uitgebouwd aan de achterzijde;
Compleet opnieuw aangelegde achtertuin (2021) op het zuiden met fitnessruimte v.v. glazen wanden, extra schuur en achterom;
De badkamers zijn vernieuwd in 2021;
De zolder is in 2020 compleet vernieuwd, de vloeren lopen door onder de wanden;
Het buitenschilderwerk staat gepland voor oktober 2024;
Parkeren in de wijk: Middels een parkeervergunning ca. € 141,- per jaar- en extra bezoekerspas
ca. € 25,- per jaar voor 300 uur gratis parkeren en betaalde parkeerplekken;
Aanvaarding in overleg.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.350.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
herenhuis
Type woonhuis
hoekwoning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
samengesteld dak
Bijzonderheden
beschermd stads- of dorpsgezicht
Voorzieningen
mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel en rookkanaal

Energie

Energielabel
C
Verwarming
c.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2021 van Nefit Trendline HRC30 CW5, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
225 m²
Perceeloppervlakte
208 m²
Inhoud
864 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
7 m²
Buitenruimte oppervlakte
10 m²

Indeling

Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
6

Buitenruimte

Ligging
aan park, aan rustige weg, in woonwijk en in bosrijke omgeving
Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 35 m² en is gelegen op het zuiden

Garage / Schuur / Berging

Parkeergelegenheid
betaald parkeren en parkeervergunningen
Schuur/berging
vrijstaand steen
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*