Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24
Buitenkant 24

Buitenkant 24

Zwolle

€ 489.000,- k.k.

Omschrijving

Het allerschattigste rijksmonument!

(LET OP: er zijn 11 extra vierkante meters die we niet mee mogen nemen in het meetrapport vanwege de plafondhoogte. Zie plattegrond!)

Dit pand met overkraagde verdieping, aangebouwd tegen de buitenkant van de stadsmuur met fantastisch uitzicht over de stadsgracht. Voor velen is onze gracht de mooiste plek van Zwolle, winterdag geeft het een karakteristiek beeld en zomerdag een levendig plaatje. Hier woon je rustig, in een charmant en speels ingedeeld woonhuis, met de binnenstad om je heen. In de afgelopen jaren hebben de huidige bewoners dit bijzondere pand gemoderniseerd, verduurzaamd en gerenoveerd, uiteraard met behoud van alle authentieke elementen én het terugbrengen van originele kleuren. In dit unieke object hebben zij met veel liefde en plezier gewoond, met pijn in het hart gaan zij dit pand verlaten om de volgende stap te zetten met hun twee kinderen.

Een woonhuis met de WOW-factor, dat kan je wel stellen hier aan de Buitenkant in Zwolle. De bouw van deze woningen in en tegen de stadsmuur is zeldzaam. Bovendien is de ligging met het uitzicht over het water en de panden aan de Thorbeckegracht natuurlijk geweldig. Een plek waar je nooit uitgekeken raakt, hier is alle seizoenen genoeg te zien en te beleven. Het huis is verre van standaard, dus zodra je binnenstapt zul je dat ervaren. De woonkamer is charmant en er is een gezellige, moderne open keuken voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur en een fijne plek voor de eethoek. De originele openslaande deuren gaan naar de straat aan de achterzijde. Hier is plek om buiten te zitten, een bankje in de zon, even lekker genieten van een kopje koffie of thee.

Dit pand is voor de liefhebber! De schuiframen met roedeverdeling hebben op maat gemaakt voorzetramen, de balkenplafonds, een gedeelte van de stadsmuur, de schouw, de paneeldeuren en ga zo maar door. In dit huis kan je je hart ophalen als je verzot bent op oude panden, geen vloer die recht loopt, maar juist dat is zo charmant. De doorkijkjes en overal die mooie ramen met dat heerlijke uitzicht? Kom dan kijken aan de Buitenkant 24.

Indeling

Begane grond:
Entree met prachtige voordeur en bel, hal met meterkast, trapopgang met garderobe ruimte, keldertje, modern en sfeervol toilet en toegang tot de woonkamer. De woonkamer is prachtig, voorzien van grote ramen aan de voorzijde en een deel van de stadsmuur is hier zichtbaar. Het uitzicht over de stadsgracht is waar we allemaal van dromen. Aan de achterzijde is de open keuken, nu ingericht als woonkeuken, strak uitgevoerd in wit, voorzien van alle inbouwapparatuur en originele openslaande deuren naar de achterzijde. Je komt hier in de rustige straat waar de bewoners regelmatig even lekker buiten zitten.

Eerste verdieping:
Vaste trap naar de overloop met kast, een grote slaapkamer aan de achterzijde (hoogte 1.83m) met vaste kasten en de prachtige paneeldeuren, de schuiframen en de authentieke balken. En aan de voorzijde een ruime slaapkamer, ook voorzien van de schuiframen, een schouw en een vaste kast. De badkamer is modern, met een douchehoek voorzien van rainshower, een wastafelmeubel met waskom en spiegel, elektrische vloerverwarming en een tweede toilet. Ook in de badkamer vind je een groot raam, heel fijn voor licht en frisse lucht.

Tweede verdieping:
Vaste trap naar de verrassende zolderverdieping. Je komt boven op de voorzolder, met extra ruimte voor opslag van spullen, de cv-opstelling en de aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger. Achter de deur in de wand kom je in de onverwacht mooie zolderkamer, deels gesitueerd in de stadsmuur. Een unieke plek met een eigen wastafelmeubel met waskom en spiegel, een sfeervolle koekoek aan de voorzijde en een groot raam aan de achterzijde. Dit is ook een heerlijke plek om te werken of logeren.
De verdieping is ook voorzien van een mechanische ventilatie box voor een fijn binnenklimaat.

Ligging:
Midden in de stad! Je woont hier aan de stadsgracht met het allermooiste uitzicht over het water en de grachtenpanden. Deze woning ligt om de hoek van de winkelstraten, de markt, restaurants met terrassen en gezellige plekjes in het Zwolse centrum. Alle voorzieningen heb je naast de deur. Openbaar vervoer en uitvalswegen vind je in de directe omgeving. Dit is een perfecte plek! Hier woon je op één van de mooiste plekken van Zwolle.

Overig:
Deze unieke woning combineert de charme van een rijksmonument met verrassend lage energiekosten, een kenmerk dat bijdraagt aan zowel comfort als duurzaamheid.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 489.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
tussenwoning
Aantal woonlagen
3
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
zadeldak
Bijzonderheden
monument en gedeeltelijk gestoffeerd
Voorzieningen
tv kabel en glasvezel kabel

Energie

Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2016 van Intergas Kompakt HRE, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
76 m²
Perceeloppervlakte
37 m²
Inhoud
286 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
11 m²

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
in centrum, vrij uitzicht en aan vaarwater

Garage / Schuur / Berging

Parkeergelegenheid
betaald parkeren en parkeervergunningen
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*