Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5
Buiten Walevest 5

Buiten Walevest 5

Dordrecht

€ 695.000,- k.k.

Omschrijving

Luxe en geheel gelijkvloers appartement midden in het historisch centrum van Dordrecht met prachtig uitzicht op de het water van de ‘Oude Maas’ .

Dit ruime appartement ligt op de begane grond van een kleinschalig en volledig gerenoveerd complex welke bestaat uit totaal drie luxe en gerenoveerde appartementen.

De totale oppervlakte van het appartement is maar liefst 212 m2 waarvan 182 m2 officiële woonruimte is. De monumentale wijnopslag aan de achterzijde van het appartement, met prachtige gewelven, heeft een afmeting van ca. 30 m2 en wordt niet meegenomen als woonoppervlakte. Deze wijnkelder is volledig en in originele staat gerenoveerd én geïntegreerd in de woning. De opslag is een ideale plek voor het plaatsen van kunstobjecten en kan dienen voor het opslaan van wijnflessen. De wijnopslag is een echte eye-catcher van het huis!

Het appartement wordt geheel als nieuwbouw opgeleverd en beschikt naast de grote open ruimte, waarin plek is voor een ruime woonkamer (met een mogelijk tot een kamer en suite) en woonkeuken, over twee slaapkamers, twee badkamers en een riante bijkeuken met berging. Hier bevindt zich ook nog een gasten toilet.

Het complex dat is gelegen in het historische havengebied van Dordrecht, nabij de Wolwevershaven, de Grote Kerk en het Groothoofdspoort, beschikt over een schitterend uitzicht op de rivier de ‘Oude Maas’ op loopafstand bevinden zich diverse terrassen en eetgelegenheden. Het winkelhart met allerlei winkels en de weekmarkt liggen eveneens op loopafstand.

Het appartement wordt opgeleverd met o.a. vloerverwarming, glad gestucte wanden, twee badkamers exclusief wandafwerking en separaat toilet inclusief sanitair. De vloerafwerking en de keukenopstelling zijn niet bij de prijs inbegrepen. Er is veel aandacht besteed aan verduurzaming en geluidsisolatie. Het appartement heeft dan ook energielabel A.

Indeling:

Entree in de centrale hal welke gedeeld wordt met het appartement op de 2e verdieping. Hier zijn ook de meterkasten en toegang tot het appartement.

Na de voordeur is er een hal met garderobe en een doorloop naar het woongedeelte. Het woongedeelte beslaat het centrale deel van het appartement en is onder te verdelen in meerdere gebruiksgebieden, zoals woonkamer, eetkamer en keuken en/of woonkeuken.
Aan de rechterkant bevindt zich een ruimte welke als bijkeuken of opslag gebruikt kan worden. Hier wordt ook een (gasten) toilet gerealiseerd.
Vanuit de woongedeelte is er een deur naar de eerste slaapkamer. Deze slaapkamer is voorzien van een eigen badkamer met inloopdouche, wastafel en eigen toilet.

Via de achterzijde is er een doorloop naar een tussenhal waar zich ook de voormalige wijnopslag bevindt. Vanuit deze tussenhal is er toegang tot een afsluitbare berging met opstelplaats Cv-ketel. Tevens is er toegang tot de tweede en grootste slaapkamer.
Deze zeer ruime slaapkamer is voorzien van een inloop badkamer met ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel met meubel en eveneens een eigen toilet.

Buitenruimte:
Het appartement beschikt niet over een eigen buitenruimte. Echter is het mogelijk om aan de voorzijde, tegen de gevel, één of meerdere bankjes te plaatsen. De ligging van voorzijde is op het noordwesten.

Algemeen:
- Bouwjaar 1899, gerenoveerd in 2023/2024;
- Woonoppervlakte 182 m²;
- Volledig gerenoveerd, energielabel A;
- Vloerverwarming;
- Woonkamer en slaapkamers voorzien van aansluiting internet/TV;
- Parkeervergunning voor één auto;
- Rijksmonument;
- Maandelijkse VvE bijdrage € 92,--;
- Oplevering in overleg.


Disclaimer:
Bij Boogerman Makelaars proberen wij zoveel mogelijk woningzoekenden de gelegenheid te geven om deze woning te bezichtigen. Desondanks kan het toch gebeuren dat de kijkmomenten vol zitten. Indien u dat wenst kunt u op de reservelijst geplaatst worden, wij houden u dan per e-mail op de hoogte.
Indien u een bod wenst uit te brengen dan is dit alleen schriftelijk mogelijk via het door ons beschikbaar gestelde klantendossier, welke u ontvangt bij de afspraakbevestiging met alle overige relevante informatie.
Nadrukkelijk vermelden wij dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen derhalve geen rechten worden ontleend en zijn wijzigingen voorbehouden.
De vermelde afmetingen/ oppervlakten in deze informatie zijn gemeten op basis van de BBMI (Branche Brede Meetinstructie). De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoer en van de meting. Indien er plattegronden aan deze brochure zijn toegevoegd, houdt u er dan rekening mee dat deze plattegronden slechts een indicatie geven van de indeling.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 695.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
benedenwoning
Aantal woonlagen
3
Woonlaag
1
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Open portiek
nee
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
samengesteld dak
Bijzonderheden
monumentaal pand en monument
Voorzieningen
mechanische ventilatie en tv kabel

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2023, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
212 m²
Perceeloppervlakte
540 m²
Inhoud
713 m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2

Garage / Schuur / Berging

Parkeergelegenheid
betaald parkeren en parkeervergunningen
Schuur/berging
inpandig
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*