Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187
Boulevard Heuvelink 187

Boulevard Heuvelink 187

Arnhem

€ 1.175.000,- k.k.

Omschrijving

Gelegen aan een autoluw pleintje aan het Emmaplantsoen, aan Boulevard Heuvelink tref je dit riante, compleet gerenoveerde herenhuis met een energielabel A en 12 zonnepanelen.
De woning is omstreeks 1903 gebouwd en is door de huidige bewoners met liefde, aandacht en met behoud van de 1900 stijl gerenoveerd.
Dit herenhuis beslaat een woonoppervlakte van ca. 230 m2 exclusief het multifunctionele souterrain van ca. 73 m2 en biedt een besloten achtertuin met buitenkeuken, een sfeervolle veranda op het noordwesten en heeft een poort vanuit de achtertuin naar de aangrenzende verborgen watertuin. Er zijn talloze prachtige elementen bewaard gebleven bij de renovatie zoals de originele paneeldeuren, glas-in-lood ramen en de bijna 4 meter hoge plafonds met ornamenten zijn gerenoveerd.
Wonen in een ruim herenhuis met karakter en oude details, voor een laag energiemaandbedrag.
Laat je verrassen door dit turnkey herenhuis en plan een afspraak met ons kantoor voor een bezichtiging!

Alles dichtbij in het Spijkerkwartier:
Het statige Spijker-/Boulevardkwartier kenmerkt zich door de prachtige gevels van herenhuizen die gebouwd zijn in de periode 1850 tot begin 1900. De wijk staat bekend als stads, maar ook groen door de prachtige verborgen binnentuinen en er zijn diverse speeltuintjes. De samenstelling van de wijk is divers en biedt voor ieder wat wils. Er zijn diverse theaters, cafés, de levendige Steenstraat met een divers aanbod aan winkels en restaurants tref je om de hoek net als het City Centrum waar je met 5 minuten wandelen bent. De woning ligt om de hoek van diverse scholen, het openbaar vervoer, talloze winkel- en eetgelegenheden, is gelegen op loopafstand van station Velperpoort èn op fietsafstand van het Centraal Station Arnhem en het Sonsbeekpark.

Indeling woonhuis:
Begane grond: Entree, hal, tochtportaal, ornamentenplafonds en marmerenvloerdelen v.v. vloerverwarming. Prachtige, originele trapopgang met spijlen naar de verdiepingen.
Toiletruimte in 1900 stijl met een fonteintje.

Multifunctioneel souterrain:
Vanuit de hal is er een toegangsdeur naar het souterrain met een stahoogte van 1.9 meter v.v. daglichttoetreding, PVC vloer, schuifwandkasten voor extra bergruimte, de meterkast opstelling, verdeler voor de vloerverwarming en de witgoedaansluitingen.
Er is een separate berging voor (hout) opslag die vanuit de voortuin eenvoudig geopend kan worden, wat aanlevering gemakkelijk maakt.

Indrukwekkende living:
De indrukwekkende living is vanuit de hal te bereiken. De ca. 4 meter hoge plafonds zijn v.v. ornamenten, de glas-in-lood ramen, een losse houtkachel en eikenhouten vloerdelen v.v. vloerverwarming zorgen voor de juiste balans tussen sfeer en comfort. De living wordt opgedeeld door de strakke zwevende stalen schuifdeuren van het merk Preferro en loopt naadloos over naar de luxe woonkeuken met eiland en een barretje. De keuken is v.v. diverse apparatuur met o.a. een groot gasfornuis met een dubbele oven en afzuigschouw, een losse SMEG design koelkast, een vaatwasmachine en een Quooker kraan. De stalen kamer en suite is aan de keuken zijde omlijst met vaste kasten v.v. verlichting en er zijn voldoende lades voor extra opbergruimte.
Vanuit de keuken is er een verbinding naar de uitbouw met een lichtstraat, de eetkamer is v.v. PVC vloerdelen, schuifdeuren vanuit de keuken en openslaande deuren naar de achtertuin.
Deze eetkamer biedt voldoende ruimte voor zowel een grote eettafel als een speelhoek of werkplek.

Heerlijke besloten stadstuin:
Vanuit de eetkamer is er middels de openslaande deuren of de enkele deur toegang tot de achtertuin. Deze heerlijk besloten stadstuin is v.v. een buitenkeuken, een terras en een veranda met 3 daklichten en een praktische bergruimte. Door de noordwest ligging kun je kiezen of je in de zon of schaduw wenst te zitten. In de zomermaanden is er vanaf 10.00 uur zon in de tuin. Middels de poort is er toegang tot de gemeenschappelijke, sprookjesachtige watertuin die een verlengstuk van je eigen achtertuin is.
Aan de voorzijde van de woning is tevens een fijne plek te vinden op het bankje tegen de gevel. Hier zit je in het najaar of het vroege voorjaar, zolang de prachtige plantaanboom in het plantsoen nog niet alle bladeren heeft- al snel heerlijk met een kopje koffie/thee of een wijntje in de zon met uitzicht op het verkeersluwe plantsoen.

1e verdieping:
Tussen etage: Overloop met toiletruimte in 1900 stijl v.v. een fonteintje. Moderne badkamer v.v. een vrijstaand Solid Surface ligbad met uitzicht op de watertuin, daklicht, ruime inloopdouche v.v. regendouche, nisje en glazenwandscherm, dubbele Solid Surface wastafel v.v. eikenhouten onderkast met lades, wandkranen, spiegelwand, mechanische ventilatie en houtlook keramische tegels met vloerverwarming.

Op de aansluitende verdieping tref je 3 (slaap) kamers waarvan één met schuifdeuren naar het balkon aan de achterzijde met groen uitzicht op de achtergelegen watertuin. Op dit balkon kun je in de zomermaanden tot ca. 21.30 uur genieten van de (ondergaande) zon. De slaapkamer aan de voorzijde is nog v.v. de originele glas-in-lood bovenlichten en biedt vrij uitzicht op het plantsoen.
De 3e kamer is thans in gebruik als werkkamer en is v.v. dubbel glas, tevens v.v. een glas-in-lood bovenlicht en vrij uitzicht. De twee grote (slaap)kamers zijn v.v. prachtige ornamenten plafonds met een hoogte van ruim 4 meter, de gehele verdieping is v.v. eikenhouten vloerdelen.

2e verdieping:
Overloop met toegang tot twee (slaap)kamers van formaat met de houten balkconstructie in het zicht. De kamer aan de voorzijde is v.v. een kleine, originele dakkapel en een extra dakraam wat toegang biedt tot het dak. Op deze verdieping tref je een 2e badkamer v.v. een douche, wastafel, een modern vrij hangend toilet, natuurlijke ventilatie, vloerverwarming en een dakraam voor daglicht toetreding. De CV installatie is praktisch weggewerkt in de kast. De gehele verdieping is v.v. eikenhouten vloerdelen.

Bijzonderheden:
Bouwjaar ca. 1903;
Woonoppervlakte ca. 230 m2;
Souterrain oppervlakte ca. 73 m2;
12 zonnepanelen aanwezig;
Energielabel A;
De woning is v.v. wand- (8cm PIR )-, dak (10cm PIR warmdak)-, en vloer (20 cm glaswol) isolatie;
De woning is v.v. Jaga convectorradiatoren met laag temperatuur verwarming;
De begane grond is compleet v.v. vloerverwarming incl. de entree/hal;
De woning is voorbereid voor het plaatsen van een warmtepomp;
CV ketel Intergas HR bouwjaar ca. 2019 laatste onderhoud in augustus 2024 uitgevoerd;
De bitumen platte daken zijn in 2017 geïsoleerd en vernieuwd, het zinken dakje van de dakkapel aan de voorzijde is in 2023 vernieuwd;
De woning is v.v. nieuwe zinken hemelwater afvoeren;
Buitenschilderwerk achterzijde in 2021 door professionele schilder uitgevoerd;
Buitenschilderwerk voorzijde in 2023/2024 door professionele schilder uitgevoerd;
De woning is compleet v.v. nieuwe elektra en een moderne, uitgebreide groepenkast;
De woning en de wijk zijn aangewezen als beschermd stadsgezicht;
Parkeren middels een vergunning of iets verderop in de straat gratis;
Gelegen aan een autoluw pleintje aan het Emmaplantsoen;
Gedeeltelijk v.v. nieuw HR++ glas;
Aanvaarding in overleg.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.175.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
herenhuis
Type woonhuis
tussenwoning
Aantal woonlagen
4
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Huidige bestemming
woonruimte
Dak
samengesteld dak
Bijzonderheden
beschermd stads- of dorpsgezicht
Voorzieningen
mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel, glasvezel kabel en rookkanaal

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel, open haard en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2019 van Intergas HR, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
230 m²
Perceeloppervlakte
202 m²
Inhoud
1.031 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
73 m²
Buitenruimte oppervlakte
5 m²

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin met een oppervlakte van 60 m² en is gelegen op het noordwesten

Garage / Schuur / Berging

Parkeergelegenheid
betaald parkeren en parkeervergunningen
Schuur/berging
vrijstaand hout
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*