Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24
Ald Dyk 24

Ald Dyk 24

Scharnegoutum

€ 1.590.000,- k.k.

Omschrijving

Traditionele kop-hals-rompboerderij met cachet én modern comfort

Stoer en statig en helemaal klaar voor de toekomst ligt deze traditionele kop-hals-rompboerderij te wachten op haar nieuwe bewoners. Zullen het watersporters zijn? Paardenliefhebbers? Feit is, dat ze nogal wat te bieden heeft:

• perceel van 11.535 m2
• eigen insteekhaven aan doorgaand vaarwater
• paardenboxen
• energielabel A
• ruimte en privacy
• modern comfort en luxe

Tevens is de woonboerderij levensloopbestendig, heeft zes slaapkamers, twee badkamers, een heerlijke tuin en een dito tuinhuis.

Karakter en sfeer
Sinds 1874 heeft deze boerderij heel wat stormen doorstaan en ze zal dat nog lange tijd blijven doen. Uitstekend onderhoud, degelijke materialen en deskundig uitgevoerde renovaties en verbouwingen zorgden ervoor dat we voor deze 150 jaar oude dame nog een lang en voorspoedig leven mogen verwachten. Kijk bijvoorbeeld eens naar dat grote schuurdak: zo strak als een trommel! In 2016 werd het helemaal gerenoveerd. Bij het verbouwen van de boerderij was er steeds aandacht voor het behoud van karakter en sfeer. Het majestueuze gebint, de balkenplafonds, de levensboom in de voordeur, de blinden voor de ramen en de ûleboerden op het dak zijn er mooie voorbeelden van.

Energiehuishouding
Een duurzame energievoorziening wordt in deze tijd steeds belangrijker. In deze woonboerderij ziet u dat terug in:
• 50 zonnepanelen
• cv-installatie met hybride warmtepomp
• airconditioning (slaapkamers)
• isolatie
• vloerverwarming (merendeel begane grond)

Samen zorgen deze investeringen voor energielabel A, een energierekening die binnen de perken blijft én voor een behaaglijk en comfortabel woonklimaat.

Indeling begane grond
De gang in het midden van het voorhuis is grotendeels opengemaakt voor een ruimtelijk effect. Wanneer u de woning aan de voorzijde binnenkomt en vanuit de fraai betegelde vestibule met glas-in-loodraam naar binnen kijkt, ervaart u dit effect van licht en ruimte meteen. Aan uw rechterzijde vindt u vervolgens de ruime woonkamer, aan de linkerkant de eetkamer. Beide ruimtes zijn mooi licht en hebben hoge balkenplafonds. In de eetkamer is een vastekastenwand over de hele breedte. Beide kamers hebben een rookkanaal. Aan het einde van de oorspronkelijke gang is een trap naar de eerste verdieping.

In de hals van de woonboerderij bevindt zich de keuken met kookeiland. Deze dateert van 2019 en is voorzien van diverse moderne inbouwapparatuur. Ook is er een grote bergruimte/provisiekast. Tuindeuren verbinden de keuken met het royale terras naast de woning. Vanuit de keuken komt u in het schuurdeel van de boerderij. Hier vindt u een grote (tussen)hal, toilet (met ook een urinoir), wasruimte voor witgoedopstelling, trap naar de eerste verdieping én de riante slaapkamer en luxe badkamer. Deze slaapkamer is zeer groot en heerlijk licht. De schuurdeuren zijn behouden gebleven, maar ervóór is een gevel met glas en glazen deur aangebracht. Ook zijn er extra ramen in het dak gemaakt en er is een vastekastenwand. Een grote staander van het gebint is hier een sfeervol detail. Airconditioning zorgt voor een aangenaam klimaat. De moderne badkamer beschikt over een inloopdouche en een badkamermeubel.

Verdiepingen
Deze woonlaag bestaat uit twee delen: het deel boven het voorhuis en het deel boven het woongedeelte dat in de schuur is gerealiseerd. Boven het voorhuis vindt u een royale overloop, luxe badkamer, twee (slaap)kamers en inloopkast. De overloop is op dit moment ook ingericht als slaapkamer. De badkamer is voorzien van een toilet, dubbele wastafel en royale inloopdouche.

Het deel boven de schuur heeft een ruime overloop, toilet, twee slaapkamers en kastruimte. Beide slaapkamers beschikken over airconditioning. Een vaste trap leidt naar de twee verdieping, waar u een overloop/slaapruimte vindt, eveneens voorzien van airconditioning.

Indeling schuur
In de grote schuur zijn vier stallen gerealiseerd van verschillende afmetingen. Bergruimte is er eveneens volop. Niet de hele schuurruimte is ingericht, u hebt dus nog mogelijkheden te over voor een eigen invulling. Ook heeft de schuur een verdieping.

Buitenruimte en bijgebouwen
De voortuin is ingericht met bomen, heesters, vaste planten en gazon. Het voorste deel van het erf en het pad naar de voordeur hebben een grindverharding. Het achterste deel een verharding met betonplaten. De ruime zijtuin heeft een doordachte inrichting met o.a. heggen en doorkijkjes, waardoor er zowel privacy is als een vrij uitzicht over de weilanden.

In het gezellige tuinhuis met houtkachel kunt u zich in ieder seizoen heerlijk terugtrekken. Al naar gelang de weersomstandigheden, met de tuindeuren open of gesloten. Aangrenzend is een grote garage/berging, geschikt voor diverse doeleinden, zoals hobby, auto, stalling boot. Achter op het terrein staat een carport voor drie auto’s en naast het voorhuis een overkapping met laadpaal voor elektrische auto’s.

Het bijbehorende perceel weiland is o.a. geschikt voor het houden van paarden. De ligging aan het water, in combinatie met de paardenbak ernaast mag zeker bijzonder worden genoemd. De paardenbak is 20 bij 40 meter en is gedraineerd.

De eigen insteekhaven die het perceel verbindt met de Zwette, is recent verdiept, zodat het ook voor grotere/dieper stekende schepen geschikt is.

Ligging
Scharnegoutum heeft ruim 1.500 inwoners, kent een gezellig dorpsleven en beschikt over basisonderwijs, supermarkt, huisartsenspreekuur en apotheek. Met de auto bent u binnen tien minuten in watersport- en Elfstedenstad Sneek en op de fiets in een kwartier. De stad heeft uitgebreide voorzieningen op het gebied van winkels, onderwijs, horeca, (water)sport en cultuur. Door de nabijheid van Sneek en de ligging aan de Zwette/Elfstedenroute ligt de woonboerderij midden in het waterhart van Friesland en kunt u de hele provincie (en verder) bevaren. Wandel- en fietsroutes zijn er eveneens volop. Op de A7 bent u in minder dan tien autominuten. Deze autosnelweg brengt u o.a. in ruim anderhalf uur in Amsterdam en in een uur naar Groningen. Sneek heeft een treinverbinding naar Leeuwarden en Zuidwest-Friesland en met de auto bent u in een half uur in Leeuwarden.

Tot slot
U bent van harte uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Indien gewenst, kunt u uw eigen (aankoop)makelaar meebrengen.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
woonboerderij
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
3
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwperiode
-1906
Dak
samengesteld dak
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
mechanische ventilatie, airconditioning, zonnecollectoren, rookkanaal, dakraam en glasvezel kabel

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel, airconditioning, vloerverwarming gedeeltelijk, warmtepomp en houtkachel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2023 van LG, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
295 m²
Perceeloppervlakte
11.535 m²
Inhoud
2.756 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
256 m²

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, beschutte ligging en aan vaarwater

Garage / Schuur / Berging

Garage
carport
Schuur/berging
vrijstaand hout
Lees meer

Locatie

Interesse? Neem contact op met de makelaar!

Ik wil*