€ 292.500,- k.k.

Rekerstraat 47

Alkmaar

Omschrijving

Deze riante hoekwoning uit 1940 baadt in het licht, is gesitueerd op loopafstand van het centrum van Alkmaar en kenmerkt zich door vele saillante details! Zo vallen direct de glas in lood ramen, glas in lood deuren en de gashaard in de woonkamer op. De woning is zowel binnen als buiten goed onderhouden. Tevens bijzonder zijn de vele buitenruimtes: een voortuin, een zuidwesten gelegen zij/achtertuin en een dakterras! Kortom, een magnifieke woning met een optimale daglichttoetreding en veel ruimte binnen en buiten!

De woning is gelegen in de wijk ‘Ooievaarsnest’. Dit is een kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt met een goede bereikbaarheid. Er zijn veel voorzieningen in de wijk waaronder een supermarkt op loopafstand. De Rekerstraat is een ideale locatie. U heeft hier de levendigheid en diversiteit van de binnenstad op loop-/fietsafstand; binnen 10 minuten lopen of 5 minuten fietsen bereikt u het bruisende Alkmaarse stadscentrum. Ook het NS station is dichtbij, evenals winkels, scholen en sportvoorzieningen. Speeltuin "Ons Kinder Belang" en de natuur van de Oudorperhout liggen op loopafstand. Daarnaast is de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op slechts 3 minuten rijden. Bent u geïnteresseerd in deze woning? Maak dan gerust een afspraak, wij leiden u graag rond!

Indeling van de woning:
Begane grond:
Via de hal bereikt u de woonkamer. Wat direct opvalt zijn de glas in lood ramen/deuren, houten wand en de gashaard. Deze elementen dragen ten zeerste bij aan de ambiance! Bovendien geniet de woonkamer een optimale daglichttoetreding middels de raampartijen aan meerdere kanten. Dit is het grote voordeel van een hoekwoning! Verder beschikt de woonkamer over een houten vloer. Ideaal is de directe verbinding met de keuken die is voorzien van een combioven, koelkast, vriezer, vaatwasser, magnetron, afzuigkap en een 4-pits gaskookplaat. De keuken beschikt tevens over veel inbouwkasten waarin u eenvoudig uw serviesgoed en keukengerei kwijt kunt. Vanuit de keuken heeft u toegang tot het toilet en de berging/bijkeuken. Het toilet beschikt over een wc fonteintje en een hangend toilet. De aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger bevinden zich in de bijkeuken/berging. In de berging kunt u ook veel spullen kwijt! Verder heeft u vanuit de berging toegang tot de tuin.

Eerste verdieping:
Via de smaakvolle wenteltrap in de woonkamer bereikt u de overloop. Op deze etage vindt u de master bedroom, 2e slaapkamer en de badkamer. Buitengewoon prettig is dat de master bedroom vloeiend overloopt in het dakterras. Een heerlijke plek om van de zon en rust te genieten! Verder heeft deze slaapkamer een grote garderobekast waarin u al uw kleding kunt opbergen. De riante badkamer is voorzien van een comfortabele en ruime douche, een hangend toilet, een wastafel in meubel en verschillende kasten voor uw handdoeken.

Tweede verdieping:
Op de zolderverdieping vindt u nóg een slaapkamer en berging. Deze slaapkamer heeft karakteristieke houten balken en veel lage inbouwkasten. Via het grote dakraam ontstaat ook in deze ruimte een aangename lichtinval waardoor u hier goed kunt werken en studeren. Echter leent deze ruimte zich ook voor andere functies. Veel opties zijn mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een extra slaap/logeerkamer. Aan u de keuze!

Exterieur:
Deze hoekwoning heeft zowel een voor- als een achtertuin. In de zuidwesten gelegen achtertuin heeft u veel privacy door de aanwezigheid van een houten schutting en twee bomen. Deze bomen dragen ‘s zomers bij aan een lommerrijk terras. De overkapping zorgt ervoor dat u ook op regenachtige dagen van de buitenlucht kunt genieten!

Bijzonderheden:
-Riante hoekwoning met veel buitenruimte!
-Zowel binnen als buiten goed onderhouden!
-Gashaard
-Combiketel Remeha 2009
-Mechanische ventilatie
-Openbaar parkeren
-Gesitueerd in een rustige en kindvriendelijke wijk
-Nabij stadscentrum en voorzieningen
-CV is huurketel
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 292.500,- k.k. inclusief BTW
Status beschikbaar
Aanvaarding per datum

Bouw

Soort woning woonhuis
Soort woonhuis eengezinswoning
Type woonhuis hoekwoning
Aantal woonlagen 3
Kwaliteit normaal
Bouwvorm bestaande bouw
Bouwperiode 1931-1944
Dak tentdak

Energie

Energielabel F
Warm water c.v.-ketel

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 99 m²
Perceeloppervlakte 124 m²
Inhoud 359 m³

Indeling

Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3

Bergruimte

Parkeergelegenheid openbaar parkeren

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object