verkocht onder voorbehoud

Oudegracht 154

Alkmaar

Omschrijving

Midden in het levendige centrum van Alkmaar staat dit prachtige grachtenpand dat jou van alle gemakken voorziet. Met 102,7 m² aan woonoppervlak, 2 grote slaapkamers (3 mogelijk), een mooie keuken, goed sanitair, fraai uitzicht over één van de mooiste grachten van Alkmaar en een achterom, is dit een woning waar je eigenlijk alleen maar van kunt dromen. Door de gunstige ligging vind je alle denkbare voorzieningen op steenworp afstand. Kortom, dit is een werkelijk unieke locatie om te wonen!

Over de ligging en de buurt:
Deze bijzondere woning, gebouwd in 1900, is gelegen aan de Oudegracht in Alkmaar. Het huis ligt in het centrum, aan één van de mooiste grachten van de stad. Je woont in het hartje van de stad, in een buurt met veel jonge inwoners.

Je woont op een centrale locatie in het centrum, maar toch dichtbij de natuur. Op korte fietsafstand van de woning vind je diverse mooie parken, waaronder het Singelpark ‘Bolwerk’, park Oosterhout, Cultuurpark de Hout, park Westerhout en Natuurpark Egmonderhout. Je hebt hierdoor tal van wandel-, fiets- en recreatiemogelijkheden in de dichte omgeving.

Door de gunstige ligging in het stadscentrum, vind je talloze voorzieningen dichtbij. Alkmaar heeft een groot en gevarieerd winkelaanbod, met voor ieder wat wils. Op steenworp afstand tref je kleine boetiekjes, winkels voor je dagelijkse boodschappen, speciaalzaken en winkels van grote merken. Naast de vele winkels zijn er ook veel gezellige restaurants, cafés, terrasjes en uitgaansgelegenheden op loopafstand te vinden.

Vanaf de woning is het dichtstbijzijnde treinstation slechts vijf minuten fietsen. Lopend bereik je de kinderopvang, basisschool, het voortgezet onderwijs en de bushalte. De uitvalswegen zijn snel bereikbaar. Je woont dichtbij de A9.

Indeling van de woning:

Begane grond:
Via de kleine, betegelde voortuin bereik je de voordeur van deze charmante woning. Achter de voordeur vind je de entreehal met kastruimte en toegang tot de grote woonkamer.

De woonkamer is voorzien van een lichte laminaatvloer. De wanden zijn afgewerkt in rustige en neutrale kleuren. In het woongedeelte geniet je van een uitstekende lichtinval dankzij de twee raampartijen aan de voorzijde en de grote raampartij aan de achterzijde. In de woonkamer vind je de trapopgang naar de eerste verdieping.

Aan de achterzijde van de woonkamer is de keuken gelegen. Deze keuken heeft een zwart-witte vloer met vloerverwarming. De keuken kenmerkt zich door de crème keukenkastjes en het stijlvolle werkblad. De volgende apparatuur is aanwezig: vaatwasser, oven, magnetron, gasfornuis, koelkast, vriezer en afzuigkap. In de keuken profiteer je van veel daglicht dankzij de grote raampartij aan de achterzijde en de lichtstraat. De raampartij aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar de achtertuin.

De keuken biedt toegang tot een kleine hal. Via deze hal bereik je een toiletruimte met staand toilet en fonteintje. Ook tref je hier een schuifkast aan.

Eerste verdieping:
Via de gestoffeerde trap bereik je de woonkamer op de eerste verdieping. Deze ruimte heeft een mooie vloer van laminaat en de wanden en het plafond zijn hoogwaardig afgewerkt. De grote raampartijen aan de voorzijde zorgen voor een goede lichtinval in de ruimte. Bovendien heb je door deze ramen prachtig uitzicht over de gracht. Deze kamer kan eventueel ook worden gebruikt als extra slaapkamer, waardoor deze ruimte multi-functioneel genoemd kan worden.

In deze ruimte tref je de trapopgang naar de tweede verdieping aan. Via dit gedeelte bereik je ook de eerste slaapkamer van deze woning. Deze slaapkamer is te herkennen aan de lichte kleurstelling. Deze modern afgewerkte kamer heeft een eigen wastafel en openslaande deuren naar en klein terras/balkon.

Tweede verdieping:
Via de trap in de woonkamer bereik je overloop van de tweede verdieping van deze woning. Op de overloop tref je een grote schuifkast om spullen op te bergen. Verder biedt de overloop toegang tot de tweede slaapkamer en de badkamer.

Deze slaapkamer ligt aan de voorzijde op de tweede verdieping en is, net als de eerste slaapkamer, keurig afgewerkt. De grote badkamer ligt aan de achterzijde. Deze badkamer kenmerkt zich door de moderne en luxueuze uitstraling. De badkamer is prachtig betegeld en voorzien van een staand toilet, badmeubel met dubbele wastafel en inloopdouche met regendouche.

Tuin:
Dit prachtige pand heeft een achterom, wat uniek is als je in een stadscentrum woont. De tuin is deels betegeld en deels groen. Je hebt hier de ruimte om tuinmeubelen te plaatsen, om van het heerlijke weer te genieten. Dat doe je in alle rust, want door de schutting ervaar je veel privacy. Aan het huis grenst een mooie houten overkapping. Hieronder is het ook mogelijk om een loungeplek te realiseren, zodat je ook overdekt tijd in de buitenlucht kunt spenderen. Het is daarnaast een mogelijkheid om hier fietsen te stallen.

Je beschikt naast een achtertuin ook over een kleine, betegelde voortuin met een bankje om van de zon te genieten en gezellig langs de gracht te zitten.

Parkeren:
Het is betaald parkeren rondom het huis. Er is een betaalvergunningensysteem van toepassing.

Kenmerken van de woning:
• Een prachtig pand met fijne tuin
• Keurig onderhouden
• Twee slaapkamers, mooie keuken en keurig sanitair
• Veel lichtinval
• Vloerverwarming in keukengedeelte
• Beschikt over een achterom
• Gelegen in het hartje van Alkmaar
• Beeldbepalend pand samen met Oudegracht 152, 156 en 158
• Alle voorzieningen binnen handbereik
• Volledige eigendom
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 569.500,- k.k.
Status verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning woonhuis
Soort woonhuis eengezinswoning
Type woonhuis tussenwoning
Aantal woonlagen 3
Kwaliteit normaal
Bouwvorm bestaande bouw
Huidige bestemming woonruimte
Dak zadeldak
Bijzonderheden gedeeltelijk gestoffeerd
Voorzieningen buitenzonwering, mechanische ventilatie en tv kabel

Energie

Energielabel E
Verwarming c.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water c.v.-ketel
C.V.-ketel gas gestookte combi-ketel uit 2019 van Intergas, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 103 m²
Perceeloppervlakte 70 m²
Inhoud 411 m³

Indeling

Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 2

Buitenruimte

Tuin Achtertuin met een oppervlakte van 10 m² en is gelegen op het noordoosten

Bergruimte

Parkeergelegenheid parkeervergunningen

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object