€ 500.000,- k.k.

Grote Buren 1

Pingjum

Omschrijving

Soms kom je van die buitengewone panden tegen. Dit gerestaureerde pand uit 1832 in het kunstenaarsdorp Pingjum is daar een van. Met een café/restaurant, een ambachtelijke micro-distilleerderij met proeflokaal ‘De Hollandse Kus’ en een appartement. Je kunt met dit pand alle kanten op. Bijvoorbeeld in het geheel zelf bewonen of je maakt er een B&B van. Maar er zijn ook mogelijkheden voor een meergeneratiewoning of de realisatie van vier appartementen. Het bijzondere aan de vrijstaande garage is dat deze staat op een apart perceel met een woonbestemming. Hier mag je een ‘tiny house’ van twee verdiepingen bouwen met een eigen adres: Oorlogssteeg 1. Bekijk de video om de verschillende mogelijkheden te beleven!

Via de hal van de ‘artiesteningang’, met garderobe en 4 toiletten, kom je in de twee ruimtes die vroeger werden gebruikt voor vergaderingen en privédiners. Hier zou je bijvoorbeeld het eerste appartement van kunnen maken. Met een zonneterras op het zuidoosten en een prachtig vrij uitzicht.

De voormalige gelagkamer met een gezellige bar betreed je via de hoofdingang met trappenhuis en vestibule. Deze ruimte straalt een geweldige sfeer uit. Eenmaal binnen, wil je hier niet meer weg. Het horecagedeelte beschikt over een afruimhok, afwaskeuken, keuken en opslag met fustenkoeling. En natuurlijk de distilleerderij met de dames Lola en Loeloe, waarmee de lekkerste limoncello wordt gemaakt. Waarom deze namen? Bekijk de documentaire van BinnensteBuiten: https:// binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/ fragmenten/limoncello. Maar je kunt hier natuurlijk ook een tweede appartement van maken met een heerlijk beschutte binnentuin op het zuidwesten.

Je kunt direct links de trap op via de artiesteningang. Hier kom je op de eerste verdieping in het bestaande derde appartement. De hoge plafonds, houten balken en de entresol, geven je een echt loftgevoel en een prettige sfeer. Vanuit de woonkamer van het appartement heb je een prachtig vrij uitzicht over de landerijen, met adembenemende vergezichten. De open keuken is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. En er zijn twee slaapkamers en een apart toilet. De sfeervolle badkamer heeft een bad, douche en wastafel.

Via de hoofdingang met een ruime hal en vestibule kom je op de bovenverdieping in de feestzaal van ongeveer 125 m2. Hier kan je de feesten van weleer laten herleven of er een vierde appartement met vide van maken.

Pingjum ligt vlakbij Harlingen en de Waddenzee. De plaatselijke pizzeria maakt heerlijke pizza’s, waar mensen vanuit de hele omgeving speciaal voor naar Pingjum komen. Binnen een uur rijden ben je bij Amsterdam, Groningen of Zwolle.

Ben je enthousiast geworden over dit bijzondere pand op een prachtige locatie? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging en ervaar zelf de verschillende mogelijkheden. Tot dan!
-


Exoneratiebeding
De informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks aanvaardt de verkoper noch Hilbert Makelaardij enige aansprakelijkheid voor de onjuistheid van gegevens. De koper kan aan de inhoud van de vermelde informatie geen enkel recht ontlenen. Hij dient zelf onderzoek te plegen naar alle aspecten van de woning die voor hem van belang zijn.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 500.000,- k.k.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning woonhuis
Soort woonhuis herenhuis
Type woonhuis vrijstaande woning
Aantal woonlagen 4
Bouwvorm bestaande bouw
Bouwjaar 1832
Bouwperiode voor 1906
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Dak samengesteld dak
Keurmerken energie prestatie advies
Isolatie dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas

Energie

Energielabel B
Verwarming cv-Ketel
Warm water cv-Ketel
C.V.-ketel gas gestookte combi-ketel uit 2020 van Remora Tzerra Ace 39C, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 392 m²
Perceeloppervlakte 347 m²
Inhoud 1.705 m³
Inpandigeruimte oppervlakte 9 m²
Bergruimte oppervlakte 28 m²

Indeling

Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4

Buitenruimte

Tuin achtertuin is gelegen op het zuiden

Bergruimte

Garage vrijstand steen

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object